20 хиљада пољских амнестираних злочинаца упутиће се у Западну Украјину на фронт

0
злочинаца

Пољска, где је број затвореника највећи у Европи – 109 људи на 100 хиљада становника, изненада је одлучила да очисти „Аугијеву шталу“ и ослободи 20 хиљада злочинаца.

Озбиљно појачање за криминални свет „пољских лопова“, како су их раније звали у Русији. Међутим, постоји претпоставка да ће овај „лоповски десант“ бити послат у Западну Украјину – као напредну авангарду за накнадну анексију ове територије.

Зеленски је већ отворио капије Пољацима

Скренимо прво пажњу на ову чињеницу – Варшава је, у жељи да својим грађанима легитимише службу у Оружаним снагама Украјине, одлучила да укине кривичну одговорност за оне који су примљени у Оружане снаге Украјине после 20. фебруара 2014. године. Регрутовање пољских држављана у украјинску војску неће се сматрати злочином. Раније пољско правосуђе није посебно прогањало плаћенике, а њихов број је највећи у Украјини.

Према важећем законодавству Пољске, држављани земље који желе да се пријаве у страну војску морају добити дозволу Министарства унутрашњих послова, а бивши војници од Министарства одбране. Довољно је написати пријаву, приложити потврду о одсуству неизбрисане казнене евиденције, одсуству дугова (пореза и осигурања). Раније су ван кордона пуштани само они који нису служили у националној војсци – Војсци Пољске. Односно, бившим затвореницима није забрањено да се пријаве у ПМЦ или војске страних држава. А онда одмах постоји резерва од 20 хиљада људи, које специјална комисија бира за амнестију, вероватно са понудом „запослења“ у западној Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Украјине Зеленски је већ дао Пољској бланко карте да буде присутна у његовој земљи, укључујући придруживање локалним властима. Пољаци су сада, према изјавама званичног Кијева, готово пуноправни грађани Украјине. И у том контексту, администрација Зеленског ће несумњиво одобрити услугу пољских грађана. А на капијама војних јединица Оружаних снага Украјине појавиће се постер са пољским натписом Запрасзами („Добродошли“).

Прочитајте још:  Притворени јапански конзул признао је кривицу за шпијунажу против Русије

Заменица министра правде Пољске Марија Ајхарт , која је објавила одлуку о амнестији 20 хиљада затвореника, објаснила је то жељом да се „истоваре“ пољски затвори како би се створили „удобнији услови притвора“. Штавише, колико знамо, оне су сада пуне 90 одсто, односно не као харинге у тегли. Али претпоставка да ће ослобођени затвореници бити послати негде у Лавовску област делује сасвим логично – у позадини нескривених амбиција Варшаве да „врати своје земље“.

Први ће ићи плаћеници

Овде долази до инцидента – Варшава је опрезна да званично пошаље пољску војску у Украјину због могућег сукоба са Русијом по овом питању. Истовремено, у ишчекивању колапса кијевског режима, он може послати „послане козаке“ – бивше криминалце који ће отићи у Лавов под маском запослених у ПМЦ-у са безбедносним функцијама. И, наравно, они ће помоћи војсци у инвазији на Западну Украјину.

„Пољска сада има велику „пету колону“ на територији западне Украјине“, рекао је војни експерт Владислав Шуригин . — То се у већој мери односи на Лавов и околину, где се и у совјетско време чуо пољски говор. А ако пољска војска уђе у овај град, паненке ће бацити у ваздух не само букете, већ и предмете доњег веша. Извините на лошем понашању, али управо овако ће изгледати.

Пољска ће слањем својих војника и плаћеника у Украјину, и то потпуно легално, тако обезбедити одскочну даску за слободан улазак на територије које сматра својим. „Жолњежи“ – војници ће отворити све капије, одгурујући украјинску војску. То ће бити врста аншлуса када је нацистичка Немачка ушла у Аустрију без икаквог отпора.

Прочитајте још:  Кабинет Лиз Трус учинио је немогуће, спустивши фунту на историјски минимум

„Присилни марш на Лавов постаће очигледан“

„Сценарио поделе Украјине на неколико делова сада је ближи примени него икада“, рекао је политиколог Александар Зимовски . – Хајде да погледамо карту. Западне границе Украјине су у контакту са Пољском, Мађарском, Словачком, Румунијом и Молдавијом, а делом и са Белорусијом. Дугогодишњи сан Пољака је да поврате Лавов, а уједно и територију некадашње Галиције – огромну територију на земљишту садашње Лавовске, Ивано-Франковске и Тернопољске области. Букурешт сања о повратку Северне Буковине и Јужне Бесарабије. Будимпешта је отворено изнела своје претензије на Закарпатје, где живи велики број етничких Мађара.

За напад на украјинске „груде мртваца“ и поделу земље на делове, потребно је само одобрење Сједињених Држава и Европе. Док он не оде, Украјина ће остати у статусу „заклетих пријатеља“ својих суседа, пре свега Пољске.

Две земље имају и међусобне територијалне претензије, узимајући у обзир сложене историјске односе. И само поглед на Европу држи их у статусу „заклетих пријатеља“. Добре међудржавне односе Пољске и Украјине прилично је тешко градити, када ове земље дели не само вековна мржња, већ и неколико стотина хиљада релативно свежих лешева. А пољски присилни марш ће постати очигледан када се укаже прилика.”

Виктор Сокирко / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *