Опет на штету својих грађана: Немачка најављује нови пакет војне помоћи Украјини

0
Немачка, опозиција

Немачка, опозиција

Немачки министар одбране, Писторијус, најавио је значајно појачање подршке Украјини у оквиру настојања да се ова земља одупре руској агресији. На последњем састанку Рамштајна, међународном форуму посвећеном безбедности, откривен је нови пакет помоћи вредан скоро пола милијарде евра, који ће обезбедити кључне ресурсе за украјинске оружане снаге.

Пакет укључује испоруку 10.000 комада муниције из немачких војних резерви, са планираном брзом испоруком која ће, према речима министра, почети “практично одмах”. Овај потез је део шире стратегије подршке Украјини у њеној борби за суверенитет и територијални интегритет.

Осим тога, Немачка покрива и трошкове 180.000 комада муниције кроз чешку иницијативу, обећавајући да ће снабдевање бити фазирано и да ће почети наредног лета. У склопу истог плана подршке, Немачка је потписала национални уговор за додатних 100.000 метака 155 мм муниције, показујући своју чврсту посвећеност украјинској одбрани.

Један од кључних аспеката новог пакета помоћи јесте иницијатива противваздушне одбране коју Немачка води заједно са Француском. Циљ ове коалиције је да обезбеди да Украјина, не само у текућем конфликту већ и у будућности, може ефикасно да развија своје капацитете за противваздушну одбрану и на тај начин обузда руске агресивне акције.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *