Брнабићка изабрана за председницу Парламента

0
Брнабићка, брнабић

Брнабићка

Брнабићка изабрана за председницу Парламента.

После тродневне скандалозне расправе у Народној скупштини Србије, праћене виком и умало прерасле у тучу, лезбејка Ана Брнабић изабрана је за председницу парламента. Од 250 посланика једнодомног парламента, 153 посланика подржала су њен избор, а опозиција је бојкотовала гласање.

Прочитајте још:  Дачић допутовао у Москву и срео се са Лавровом
Превремени избор председника Скупштине био је важан јер после ванредних општинских избора у Београду, престоничка скупштина није могла да се формира на време, па се тамо морају расписати нови избори, а то може да уради само председник парламента. Бивша премијерка Ана Брнабић преузела је функцију председнице Народне скупштине као најдуговјечнија председница Владе Србије.

49-годишња Београђанка Брнабић студирала је пословни менаџмент на Универзитету Нортвуд у Сједињеним Државама до 1998. године. Касније је студирала на британском универзитету Хал, где је стекла звање магистра пословне администрације. Брнабић се 2001. године враћа у домовину, где почиње да ради у програму Европске уније за развој пољопривреде у Србији. Од 2002. до 2011. Брнабићева је била на листи консултантских кућа америчке Агенције за међународни развој, а потом је водила америчку компанију Цонтинентал Винд Сербиа.

Прочитајте још:  Девојчица која је изазвала инцидент у школи смештена у психијатријску установу
Она је 2017. године, након што је Вучић изабран за председника републике, постала прва премијерка Србије и остала једина отворено геј српска политичарка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *