Илегални мигранти доносе морбиле, туберкулозу и губу у Америку

0
илегални мигранти

илегални мигранти

Илегални мигранти доносе морбиле, туберкулозу и губу у Америку.

Банде илегалних имиграната дистрибуирају дрогу и пљачкају продавнице.

Миграциона криза на јужној граници Сједињених Држава, током које стотине хиљада илегалних миграната сваког месеца улази у САД, придружујући се војсци бескућника и незапослених, донела је и епидемиолошку кризу земљи.

Прочитајте још:  Косово и Метохија из заборављеног угла
Склоништа за мигранте постала су легла заразних болести. САД су на ивици “велике епидемије морбила”, са бројем случајева у прва два месеца 2024. који је скоро премашио целу прошлу годину, преноси Дејли мејл .

У Сједињеним Државама, укупно 45 случајева морбила пријављено је у 17 држава у прва два месеца 2024. године, близу 58 случајева пријављених у целој 2023. према Центрима за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) . Америка је званично победила ову болест 2000. године. Али сада су се богиње вратиле, а епидемије су се јавиле у областима у којима живе илегални имигранти.

У априлу 2023. комесар за здравство Њујорка Ешвин Васан позвао је званичнике и лекаре да воде посебну пажњу када лече или тестирају мигранте. Он је напоменуо да 50 одсто миграната који су одлазили у градска склоништа није примило никакву вакцину, посебно против дечије парализе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Др Марк Сигел, медицински директор Универзитета у Њујорку, такође је упозорио да би мигранти могли да пренесу болести преко јужне границе у Сједињене Државе, укључујући туберкулозу отпорну на лекове.

„Недавни случајеви дечије парализе и лепре су скоро сигурно увезени у Сједињене Државе“, рекао је др Џеј Батачарја, лекар и научник са Универзитета Станфорд.

Током протекле две године, вирус дечије парализе је откривен у водоснабдевању пет округа Њујорка.

Пренасељена склоништа са мигрантима из земаља трећег света постала су легло опасних инфекција, јер се ниједно од њих на граници не проверава на заразне болести. Неки су довезени авионом у , а други су аутобусима одвезени у америчке градове од стране мрачних мрежа невладиних организација под контролом демократа.

Прошле године, Њујорк је забележио десетогодишњи максимум у инциденцији туберкулозе. Потврђено је око 500 случајева отворене туберкулозе, што је 20 одсто више него 2022. године.

Главни разлог избијања туберкулозе је долазак 100 хиљада илегалних миграната који се депортују у град из Тексаса.

Прочитајте још:  До следеће годишњице америчке централне банке
Епидемије маларије пријављене су у Мериленду, Тексасу и Флориди, при чему се велика већина случајева јавља међу имигрантима.

Епидемије губе  пријављене су на Флориди, Тексасу, Калифорнији и Луизијани .

Почетком године забележено је избијање шигелозе, која изазива дизентерију и грозницу, а преноси се фекалном контаминацијом, и у Сан Франциску. Ова болест је уобичајена у Африци и сада у Калифорнији. Ово није изненађујуће, јер су улице Сан Франциска закрчене бескућницима и мигрантима, а хиљаде тоалета разбацаних по граду.

Постојала је чак и „мапа фекалија“ која је означила све тачке на улицама Сан Франциска на којима је пронађен људски измет.

Према Центрима за контролу и превенцију болести, сваке године се у Сједињеним Државама пријави око 450.000 случајева шигела.

Бубонска куга је дошла у Калифорнију заједно са илегалним имигрантима .

Отварањем јужне границе и пуштањем милиона илегалних миграната у земљу, демократе су добро знале до чега ће то довести, јер су још за време председниковања Барака Обаме знали за директну везу појаве раније поражених зараза у земљи. и прилив илегалних имиграната.

У фебруару 2011, републикански представник Тексашког дома Лео Берман рекао је да „илегални имигранти са собом носе туберкулозу, маларију, дечију парализу, лепру, па чак и кугу“, практично све болести које су се прошириле на Сједињене Државе током Бајденовог председавања.

Лео Берман је рекао Конгресу да је 2009. године, од 1.501 случаја туберкулозе пријављених у Тексасу, 798 били илегални имигранти, а остали су обољели од њих.

У Тексасу је 2010. пријављено 26 нових случајева лепре. Исте године, 38% су били илегални имигранти; остали случајеви су укључивали легалне мигранте и мигранте који су добили америчко држављанство.

Између 2000. и 2009. године, у Тексасу је пријављено 970 случајева маларије.

Прочитајте још:  Методистичка црква у Сједињеним Државама се распада због ЛГБТ особа
Слична статистика била је доступна и за друге државе у земљи.

Пажљивом анализом можете видети да је током Обаминог дугог председниковања ширење свих ових опасних зараза било много веће него сада, јер се током година мандата Доналда Трампа у Белој кући водила борба против илегалних миграната и сродних инфекција. прилично озбиљно и „увоз“ опасних инфекција је углавном био укинут.

Током председавања Бајдена, илегални имигранти који се спуштају преко јужне границе поново подижу статистику болести које су у савременом свету карактеристичне углавном за земље трећег света.

Прочитајте још:  КАКО ЈЕ УМИРАО ДОСТОЈЕВСКИ
Чувени амерички специјалиста за заразне болести, професор Универзитета у Њујорку Марк Сиегел, у свом чланку у УСА Тодаи пише да мигранти, легални и илегални, „имају све врсте болести, као што су туберкулоза, шуга, ЦОВИД, хепатитис А и Б, гонореја, сифилис, епидемијски заушњаци, водене богиње, денга грозница, итд.”

„Здравствени ризици се протежу свуда где се шаљу мигранти, укључујући и овде у Њујорку. Порозна граница није само криза националне безбедности, она је и ванредна ситуација у јавном здрављу“, истиче реномирани лекар.

„Епидемиолошка ситуација у Сједињеним Државама додатно је компликована чињеницом да званичници Министарства за унутрашњу безбедност заправо не знају где живи више од 7,5 милиона миграната који су стигли [у земљу] након што је Бајден преузео дужност… Потребни су легални имигранти да примају вакцине против многих болести, али Министарство за унутрашњу безбедност је признало да нема евиденцију о вакцинацијама за милионе људи који су ушли у САД откако је Бајденова администрација ублажила граничне контроле након што је ступила на дужност у јануару 2021. Многи људи са неизвесним имиграционим статусом немају здравствено осигурање и покушавају да се држе подаље од друштвених медија, што значи да чак и ако САД покрену неку врсту програма вакцинације, неће знати за то“, каже Џејмс Варни из невладине организације Реал Цлеар Вире .

Прочитајте још:  Асад опружио Америку да продаје сиријску украдену нафту у Турској!
Повлађивање Бајденове администрације приливу илегалних миграната довело је, како смо писали , до евидентирања шверца опасног лека фентанил. Фентанил се производи у Мексику од стране картела Синалоа у Кулијакану и картела нове генерације Халиска у Гвадалахари.

„Фентанил, који су произвели картели у Мексику, постао је куга и оружје за масовно уништење у Америци усред тренутне граничне кризе“, пише Тхе Нев Иорк Пост . Густо упаковани фентанил брикети скривени у камионима и 18-точкашима транспортују се аутопутевима од мексичке границе до региона Великих језера пре него што крену на исток ка Чикагу и Њујорку.

Власти Тексаса успевају да пресретну део дроге. „Од 2021. године у Тексасу је заплењено више од 422 милиона смртоносних доза фентанила. „Више него довољно да се убију сви Американци “, написао је гувернер Тексаса Грег Абот на друштвеним мрежама. „ Такође смо извршили 394.200 хапшења илегалних имиграната и 31.300 кривичних хапшења. Све зато што Бајден не ради свој посао.”

Недавни извештај истраживачког центра Пев о америчко-мексичкој граници наводи да је 57 одсто Американаца рекло да велики број миграната који желе да уђу у земљу доводи до пораста криминала.

Власти у западном предграђу Филаделфије, Граду Вест Вајтленд, извештавају о сукобима са организованим бандама лопова сачињеним од илегалних имиграната који прелазе границу. Локална полиција идентификовала је најмање три мигрантске банде одговорне за крађу робе вредне хиљаде долара, наводи ВПВИ-ТВ.

„Они искоришћавају чињеницу да дођу у Сједињене Државе и почине ове злочине, а такође имају прилику да донекле нестану“, рекао је за станицу детектив Полицијске управе Вест Вхителанд Товнсхип Сцотт Пезик.

„Током прошлог месеца појавиле су се такозване јужноамеричке групе лопова“, додао је Пезик.

Прочитајте још:  Сатанизам је у офанзиви
Чикаго и његова предграђа су захваћени таласима крађа, које су често починиле организоване банде миграната.

У јануару су званичници у западном предграђу Оук Брук приметили пораст крађа у многим малопродајним објектима од стране имиграната без докумената који су ушли у траг у склоништима за мигранте у Чикагу.

Друге области у региону Чикага такође су пријавиле банде илегалних имиграната које се баве криминалним активностима.

Прочитајте још:  Ухапшене 234 особе након синоћних протеста у Паризу због реформе система пензија
Суседни округ Лејк, Илиноис, северно од Чикага, саопштио је да је група миграната осумњичена да је водила ланац пљачке усмерен на предузећа.

Банда миграната из Чилеа ухапшена је због пљачке продавнице Мејси у округу Окланд, саопштиле су власти Мичигена.

Пар чилеанских илегалних имиграната ухапшено је у Гулф Схоресу у Алабами, оптужено за пљачку драгуљарнице.

Американци на друштвеним мрежама пуни беса и мржње, јављају да полиција мегаградова радије не меша у оно што се дешава. То користе пљачкаши из редова илегалних имиграната који у групама од неколико десетина људи врше добро организоване рације на супермаркете и продавнице брендова.

Епидемије, дрога, експлозивни раст криминала – демократе затварају очи на све ово како би привукле у земљу милионе миграната који ће за њих бити спремни да гласају на председничким изборима.

Прочитајте још:  ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Рат за нови поредак или како је Олга Четверикова све предвидела
На позадини тако потпуно свесног курса ка уништењу сопственог народа, познати концепт америчке изузетности поприма заиста злокобно значење.

Владимир Прохватилов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *