“Чисти амерички избори”: Тужитељка из Тексаса пошла да гласа за себе, међутим неко је већ искористио њено право гласа!

0

Окружни тужилац Харис у Тексасу Ким Ог отишла је на бирачко место да гласа за себе на изборима, али јој је речено да је већ дала глас за другог кандидата. Тачније, неко је гласао у њено име.

„Ја сам виши службеник за спровођење закона у трећој по величини јурисдикцији у земљи. Ако се то може догодити тужиоцу, може се догодити било коме.”

У уторак, 5. марта 2024., Ким Ог, окружни тужилац округа Харис, доживела је необичан проблем када је покушала да гласа на примарним изборима демократа. На гласачком месту у Заједници центра Лав Парк, речено јој је да је неко већ гласао користећи њено име.

Преима Ог, до забуне је дошло када је њен партнер, са којим дели адресу, отишао да гласа. Радник на изборима је, уместо партнеровог, грешком отворио Ог-ов бирачки број.

Канцелар округа Харис, Тенеша Хадспет, објаснила је да се бирачи приликом гласања моле да прегледају и потврде информације на екрану иПада. У овом случају, чини се да партнер тужиоца није уочио да су информације које су се појавиле на екрану заправо биле Ог-ове, те је наставила са процесом и гласала под туђим именом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Хадспет је навела да су канцеларијске грешке могуће на бирачким местима и да је важно да сваки бирач провери да ли су информације које се приказују исправне. Након што је грешка откривена, предузети су кораци да се исправи, омогућавајући Ог да гласа од 8:24 ујутро. Бирачки списак је коригован како би Ог могла да гласа.

Овај инцидент се догодио у контексту примарних избора на којима је Ким Ог на крају признала пораз од бившег тужиоца Шона Тира. Без даљих коментара о могућим последицама овог инцидента, ситуација указује на важност прецизности и пажње у изборном процесу.

Прочитајте још:  ВАТИКАН, САД,ВЕЛИКА БРИТАНИЈА, ВЕЛИКИ ГЕНОЦИДИ У ЕВРОПИ У 20. ВЕКУ И АКТУЕЛНА КРИЗА У УКРАЈИНИ

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *