Отварање изложбе фотографија „Русија-Србија – Белгород-Београд”

0
изложба русија- србија

изложба русија- србија

Отварање изложбе фотографија „Русија-Србија – Белгород-Београд”.

21. марта у 16:00 у Музеју победе (Конев сала) у Москви одржаће се свечано отварање изложбе фотографија „Русија-Србија – Белгород-Београд”.

Ово је прва заједничка руско-српска документарна изложба фотографија посвећена 25. годишњици почетка бомбардовања Југославије од стране НАТО трупа и 2. годишњици почетка гранатирања територије Белгородске области од стране Оружаних снага Украјине. Руска Федерација.

На дан отварања изложбе, Руско војно историјско друштво ће објавити фотографије на порталу: Образивоини.РФ

Прочитајте још:  ЗАШТО ЈЕ ОЦУ ДЕЧАKА УБИЦЕ ПРИВРЕМЕНО ЗАПЛЕЊЕНА ИМОВИНА
Јединствене снимке снимили су извештачи београдског листа „Вечерње новости” (Република Србија) 1999. године на територији Југославије и руски фоторепортер, продуцент Креативног удружења „Послеговор” Сергеј Вењавски 2022  2023. године у Белгородској области ( Руска Федерација).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Белгородска област је већ скоро две године фронтовска територија, а најтеже јој је било у Шебекину, Валујки, Новој Таволжанки и другим пограничним областима. Али ми смо Руси, ми смо Словени, не предајемо се и не повлачимо се, не напуштамо своја огњишта и не бежимо од страха. И ми, као и наша браћа Срби, која су се пре 25 година изненада нашла под жестоким нападима НАТО-а, такође смо јединствени и усмерени на победу, уверени смо да је снага у истини и да ће непријатељ у сваком случају бити уништен“, рекао је аутор изложбе Сергеј Венијавски.

– Руси и Срби су последња линија одбране православља. Хиљаде ратних фотографија нису довољне да се у потпуности сагледа брутални напад највеће војне државе на свету на малу и невину земљу. Агресија је наводно извршена у име међународне заједнице, али без резолуције и мандата Савета безбедности УН. Повеља УН и све међународне конвенције су прекршене. Такозвана „кампања“ НАТО-а претворила се у свеопшти казнени рат који игнорише законе ратовања и дозвољава убијање цивила. Услед агресије НАТО-а погинула су 462 војника и 2.000 цивила, међу којима 88 деце“, истакао је Драган Миловановић , члан Удружења фоторепортера Србије, уредник фотографије листа „Вечерње новости“ (Република Србија).

Организатори изложбе фотографија: Агенција Россотрудничество, Креативно удружење „Поговор“, лист „Вечерње новости“ (Београд). Партнери: Влада Белгородске области, Руски дом у Србији, Музеј победе, Руско војно историјско друштво (РВИО), компанија Ринодесигн (Русија).

Изложба ће трајати до 4. априла 2024. године. 

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *