Азербејџан испоручује Украјини противавионске топове ЗУ-23-2 и минобацачке гранате

0
азербејџан

Азербејџан (Фото: РИА Новости)

Азербејџан испоручује Украјини противавионске топове ЗУ-23-2 и минобацачке гранате.

Азербејџан је Украјини продао 135 противавионских топова, испоруке су обављене током 2022. године. До овог закључка дошли су аналитичари телеграм канала Рибар, који су на званичном порталу „Регистар судских одлука“ пронашли одлуку Кијевског привредног суда којом се потврђује договор.

У документу се наводи да је УкрСпетсЕкпорт склопио уговор са „страним добављачем – производним удружењем (Азербејџан)” за набавку 95 јединица противавионских топова 23 мм ЗУ-23-2, а затим још 40 јединица. Укупно – 135 ЗУ-23-2. Достава је вршена морским контејнерима у растављеном облику преко „треће земље“, што је резултирало повећањем времена испоруке.

У истом Регистру судских одлука налази се још један документ о испорукама Азербејџана Украјини. Према документу, производно удружење Џикхаз Министарства војне индустрије Азербејџана испоручило је Украјини преко 25.000 минобацачких граната од 82 мм током 2022-2023.

Прочитајте још:  Мелбурн: Хапшења невакцинисаних тенисера, Новак добио друштво у хотелу ужаса!
У судској одлуци се, између осталог, наводи да се „испорука војне робе из Републике Азербејџан у Украјину врши уз „прећутну сагласност“ војно-политичког руководства Републике Азербејџан и под условима строге поверљивости. .”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је РТВИ писао о производњи граната од 122 мм за хаубицу Д-30 азербејџанске компаније Паладиум за Оружане снаге Украјине. Сама компанија је негирала ову чињеницу

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *