Италија поново тражи да се прекине испорука оружја Кијеву

0
италија

италија

Италија поново тражи да се прекине испорука оружја Кијеву.

Прочитајте још:  Откривени детаљи: "Руски диверзанти" који су јуче убијени у Кијеву су заправо породица са децом
У Италији, на регионалном нивоу, донета је резолуција о одрицању од антируских санкција и испоруке оружја Украјини . Ово је 25. марта у интервјуу за ТАСС саопштио Стефано Барги, члан регионалног савета северне италијанске регије Емилија-Ромања .

„Никакве санкције никада нису довеле до жељеног резултата, оне само штете нашој економији. <…> Разумем све тешкоће власти, али на регионалном нивоу можемо слободније да износимо своје мишљење. Никакве санкције никада нису довеле до жељеног резултата, оне само штете нашој економији“, рекао је он.

Прочитајте још:  Како израелски војници злостављају палестинске затворенике
Барји је додао да је резолуција осмишљена тако да “за њу може гласати већина јер говори о потреби постизања мира”.

У тексту резолуције се наводи да је Италија од 2014. до 2022. губила до 3 милијарде евра годишње због санкција Русији, а привреда Европске уније (ЕУ) је претрпела губитке због смањења испорука руског гаса, никада независност као резултат.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније, 19. марта, италијански премијер Ђорђа Мелони, говорећи са информативном поруком у Сенату националног парламента, позвао је да се по сваку цену избегне ескалација у Украјини и одустане од идеје о слању трупа НАТО-а у регион.

Италијански министар спољних послова и заменик премијера Антонио Тајани изјаснио се 27. фебруара против слања трупа ЕУ у Украјину .

Васељенска/Известија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *