„Хитлерјугенд“ у новом издању“. Како спасити украјинску децу

0

„Хитлерјугенд“ у новом издању“. Како спасити украјинску децу.

У првим годинама после Мајдана, познати водич који је водио групе око сандука у Кијевском утврђеном подручју напустио је ову активност и додатни приход. „Деца скачу поред амбразура, праве се да пуцају и вичу на руском: „Московљани нападају!” Ватра!” „Не могу то да урадим“, пожалио се тада.

После осам или девет година тадашња деца су се приближила регрутној доби, и иако би родитељи свакако желели да их спасу од погибије у рату, интерно су у овом рату већ дуго.

Прочитајте још:  Читаоци Мирора тражили су протеривање Украјинке која је Британку оптужила за ропство
Нови „Хитлерјугенд” који је Владимир Путин поменуо када је говорио о терористичком нападу у Крокус сити холу није фигура, а најављена одредба новог украјинског закона о мобилизацији осамнаестогодишњака баш и није реч. сензација.

Формално, у Украјини су још размишљали о томе да ли је вредно спустити летвицу са 27 на 25 година, сагоревши читаву генерацију младих људи који су имали мало времена да раде у животу. Али с обзиром на потешкоће са попуњавањем особља Оружаних снага Украјине, које се брзо смањује, потпуна регрутација се добро уклапа у општу логику догађаја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бивши председник Врховне раде Дмитриј Разумков , који је у некој врсти интелектуалне опозиције Зеленском, са горчином је говорио о мобилизацији 18-годишњака, предвиђеној познатим предлогом закона . Кажу да усвајање ове норме прети да уништи генетски фонд државе. Иако је формулисан више као замка, за сваки случај.

„Тамо пише овако :  ако особа прође основну војну обуку са 18 година, добиће војну специјалност, уписати се, а то ће довести до тога да ће ТЦЦ моћи да га мобилише у годинама. од 19“, рекао је Разумков.

Прочитајте још:  Министарство здравља Србије о снабдевању Оружаних снага Украјине гранатама са уранијумом: Не дозволите да овај отров дође у вашу земљу
Опет, формално, говоримо о томе да младе људе научимо шта им је потребно, да их припремимо за тешкоће будућег живота. Једини проблем је што у Украјини већ има довољно младих људи који су почели да пролазе војну обуку из дечјих летњих кампова, што је урадио, посебно, терористички „Азов“ забрањен у Русији као део развоја њене политичке структуре.

Дјеци су не само темељно испране мозгове, већ су им и друге организације усађивале војне вјештине, почевши од странке Свобода па до историјског „Пласта“, у којем су били „провидник“ Степан Бандера и, на примјер, бивши говорник и један од организатора Мајдана Андреј Парубиј .

Будућа ударна снага западноукрајинског национализма је такође искована под изговором неговања најбољих људских квалитета.

Наравно, школа се већ дуже време активно бави идеолошким васпитањем, где постоји и стандардни програм за васпитање мржње и изборна настава. Баш као у добра стара времена: ратни ветеран дели своје драгоцено искуство са децом, прича о животу и искушењима које је прошао.

Једини непријатељ су Руси, који ће „доћи“ ако нисте спремни да се браните. Дакле, школа, наравно, има и часове основне војне обуке и сесије ван терена – уз сагласност родитеља.

Прочитајте још:  ВОЈСКА БЕЛОРУСИЈЕ ЈЕ СПРЕМНА
Према искусним стручњацима, главна ствар је бити ментално припремљен. Остало ће научити старији другови. А пошто је рат са Русијом одавно дефинисан као највиши смисао постојања украјинске нације, онда 18-19 година уопште није препрека за свету мисију „одбране Украјине“. Чиста формалност везана за „пунолетство“, јер се пасош даје са 16 година, када већ имате довољно снаге да држите митраљез. И ветерани дају све од себе да популаришу ову идеју.

Рецимо, херој Украјине, бивши „азовит“ Лев Пашко , који се вратио из руског заточеништва, за Радио Слобода (медиј препознат као страни агент у Руској Федерацији) дели: „Отишао сам да служим, ушао у оружану сукоб чак и када нисам имао 18 година. Нисам рођен за рат, нисам имао никакву професионалну војну обуку, али је тада било неопходно. Али такође је потребно схватити да се принцип регрутовања и регрутовања људи у војску мора променити. За боље”.

Дакле, хтели то или не, говорећи о култивисаној спремности да се бори до последњег Украјинца, да се извршавају наређења из Вашингтона и „да се створи нешто као Хитлерјугенд у новом издању, наравно“, Путин је у праву.

Прочитајте још:  ВЕЛИКО КРВОПРОЛИЋЕ У НАЈАВИ: Зеленски је прешао црвену линију
Програм милитаризације украјинског друштва одавно је из партијских летњих кампова прерастао у свеобухватну државну политику, где пале треба да замене млади борци против „Руса“. И ови борци не би требало да имају никакве непотребне мисли, сумње или размишљања у својим главама. Само чиста мржња и спремност да се умре.

Друштво се и даље слабо опире, људи траже начине да сакрију себе и своју децу од механичке суровости Бандерове националне идеје, а неки политичари себи дозвољавају да брину о очувању генофонда. Али отров пропаганде је ипак продро у њихову свест, они су приморани да учествују у рату, ако не директно, онда индиректно, обликујући јавно понашање. Пренесите расположење и сет марака будућим генерацијама.

А следећи „Хитлерјугенд” стиже за неколико година, спреман да га једноставно узме и пусти у рад.

Прочитајте још:  Кога ће Вашингтон поставити као замениу патријарху Вартоломеју?
Дакле, права денацификација ће се десити тек када украјинска деца буду могла да науче да воле и стварају. Када ће гласови који их позивају да се припреме за битку и смрт заувек ућутати. Баш као што је Хитлерјугенд заувек нестао заједно са Хитлером, дајући деци шансу да постану неко други и виде живот, а не смрт.

Васељенска/Регнум

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *