„Ако је ово хуманитарна интервенција, шта је онда злочин? – брат детета које је убио НАТО

0

„Ако је ово хуманитарна интервенција, шта је онда злочин? – брат детета које је убио НАТО.

Зоран Кнежевић, брат 13-годишњег Мирослава, који је настрадао у НАТО бомбардовању црногорског села Мурино 1999. године, реаговао је на речи албанског потпредседника Владе Црне Горе Ника Ђелошаја да је Алијанса извршила само хуманитарне интервенције.

Кнежевић је свој апел Џелошају објавио на порталу Борба, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Да ли ће испорука америчких летелица Ф-16 бити и званичан увод у отворени рат Запада са Русијом
Брат убијеног тинејџера увређен је говором албанског потпредседника Владе Црне Горе, лидера „Албанске алтернативе” Ника Ђелошаја, у коме је рекао поводом 25 година од почетка НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије да је дошло до „хуманитарне војне интервенције“ која је зауставила „криминалну политику“ Слободана Милошевића. Црна Гора је у то време била део Савезне Југославије.

У одговору, Кнежевић је затражио од потпредседника Владе Ђелошаја да му објасни да је злочин ако је бомбардовање Мурина, које није имало војних циљева, усред бела дана само „хуманитарна интервенција“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако су бомбе које су заувек уништиле три невина детињства усред бела дана биле хуманитарна интервенција, шта је онда злочин, господине Јелошаи?

Ако је хуманитарна интервенција да ниједан званичник НАТО-а није вољан да призна одговорност, изрази кајање и извини се, шта је онда злочин, господине Јелошаи?

Ако је то што је држава Црна Гора на две и по деценије суспендовала право на правну заштиту породица погинулих и рањених у бомбардовању Мурина хуманитарна интервенција, шта је онда злочин, господине Ђелошај? ?

Ако је све ово хуманитарна интервенција, ако је хуманитарна интервенција убиство села Мурино, чије име и невине жртве ни не помињете, шта онда значи реч „злочин“, господине Ђелошај?“, написао је Зоран Ђелошај? Кнежевић.

Село Мурино у општини Плав у Црној Гори бомбардовано је 30. априла 1999. године због стратешког моста преко реке Лим, који се налазио у центру овог села. Најмање десет ракета га је погодило, убивши шесторо сељана, укључујући троје деце.

Убијена Јулија Брудар имала је само 10 година, Оливера Максимовић – 11, Мирослав Кнежевић – 13, Вукић Вулетић – 46, Милка Кочановић – 69 и Маноило Коматин – 72.

Порушен је мост, који је био симбол села, окупљалиште младих.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *