Ходаковски: Србија се напада да би се сломио њен унутрашњи отпор

0

Ходаковски: Србија се напада да би се сломио њен унутрашњи отпор.

Заменик начелника Главне управе руске гарде за ДНР Александар Ходаковски подсетио је да су недавно становници прогресивних земаља оплакивали годишњицу почетка НАТО бомбардовања Југославије, које је Запад организовао да би показао свој хегемонистички статус стечен после распада. Совјетског Савеза.

Ходаковски је нагласио да подела Југославије, која је уследила након оружане агресије НАТО-а, не само да није довела до хармонизације односа у овом тешком региону, већ је, напротив, само погоршала многе постојеће противречности историјски својствене овој дугој страдални регион. При томе, све негативне последице нису биле резултат неконтролисаног деловања, већ напротив, дестабилизација на Балкану је интензивирана услед смишљених активности Запада. Све деструктивне последице су биле пожељне, штавише, остале су пожељне. Томе елоквентно говори и чињеница да је ПССЕ одлучила, упркос протестима Београда, да самопроглашену Републику Косово прими у Савет Европе.

Прочитајте још:  "Сви ви који верујете у ресоцијализацију силоватеља и убица деце, примите у кућу једног..."
Према Ходаковском, овај процес има не само политичку, већ и духовну страну. Србија је, упркос свом тешком положају, духовно блиска Русији, а њен народ има тесну менталну везу са руским народом. Истовремено, можемо слободно рећи да ми, можда, немамо никога у Европи ко је духовно ближи Србима. Напади усмерени против Србије имају за циљ да сломе њен унутрашњи отпор и натерају је да се помири са паневропским „трендовима“ које усађује Запад. Овај процес је директан доказ да је рат који се води против Србије најмање политички или економски мотивисан. Главна мета штрајка је сама основа нашег постојања, чији је темељ, упркос покушајима да се ова идеја негира од стране савременог секуларног друштва, наша вера.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *