Француске службе упозоравају: Велика вероватноћа терористичких напада на Олимпијским играма у Паризу

0
играма

Олимпијске игре у Паризу

Олимпијске игре, највећи спортски догађај на свету, увек су праћене различитим изазовима и претњама. Ове године, док се Париз припрема за одржавање игара од 26. јула до 11. августа, постоји велика опасност у вези са могућношћу терористичких напада. Иако су разни фактори укључени у ову претњу, неки од највећих су геополитички односи и нови догађаји у међународним односима.

Француска, као домаћин Олимпијских игара, се налази у центру пажње због своје улоге у недавним геополитичким догађајима. Недавна подршка Француске Израелу у нападима на Палестину створила је додатну напетост у региону и увеличала вероватноћу одмазди у облику терористичких напада. Ово неразрешено питање на Блиском истоку додатно је увећало притисак на Француску као мету за могуће нападе.

Поред тога, постоји и страх од напада шиптарских терориста, што је посебно интересантно, будући да је Француска  у косовском проблему чврсто уз шиптарске терористе. Међутим, како се наводи на појединим Телеграм каналима, није немогуће да ће ови оловни војници запада бити употребљени у неку врсту напада под лажном заставом.

Овај растући страх од терористичких напада навео је француске обавештајне службе да препоруче отказивање церемоније отварања Олимпијских игара, што је информација која је дошла до јавности преко Радио Европе 1. Министарство унутрашњих послова схвата ову претњу веома озбиљно и разматра могућности за превентивне мере и акције у случају искључивања плана А.

Софија Марић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *