Да ли иза терористичких напада на руску територију стоје западне обавештајне агенције?

2

Бундесканцелар Олаф Шолц, гостујући синоћ на каналу ЗДФ, који је „потпуно случајном“ случајношћу део немачког медијског холдинга под надзором америчких невладиних организација, рекао је да немачка обавештајна служба нема никакве информације о  терористичком нападу у Московски.

„Не, али америчке обавештајне агенције су вероватно имале трагове. И део је политике америчке владе да упозори друге земље када добију такве информације. Чак су издали и јавну опомену. Утолико је жалосније што се овај ужасан терористички напад ипак догодио”, цитира потсдамско издање канцелара.

Право признање да БНД,  (немачки аналог наше СВР) одавно „не хвата мишеве“ и да види и зна само оно што јој њени старији другови из иностранства дозвољавају да види и зна, неће никога изненадити. Шолц овде није лагао. Да бисмо се у то уверили, довољно је подсетити се приче о дизању у ваздух гасовода Северни ток 1 и Северни ток 2, о чему немачке обавештајне службе још увек немају кохерентну верзију.

Али о само неким „траговима“ које су Американци наводно имали, да вам не верујем, Херр Шолц. Нема сумње да су САД знале много више о предстојећем масовном убиству руских држављана него што покушавају да нам представе. Иначе, управо је то данас потврђено у публикацији „Њујорк тајмса“ у којој се наводи да САД нису пренеле потпуније информације Русији „из страха да не открију своје изворе“.

„Непријатељски односи између Вашингтона и Москве спречили су америчке званичнике да поделе више информација о завери него што је било потребно због страха да би руске власти могле да сазнају за њихове обавештајне изворе или методе“, примећује НИТ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Вучић: Американци праве један блок унутар Европе, посебан блок који ће чинити Пољска, Балтичке земље и Украјина!

Да ли зато што ка Сједињеним Државама води нит истраге овог и свих претходних терористичких аката почињених на територији наше земље у последње две године?

Дан раније на сајту Истражног комитета Руске Федерације појавила се порука о жалби коју је Истражни комитет примио од посланика Државне думе Красова, Харитонова, Лантратове и јавних личности Дугина и Деркача у вези са потребом да се истражи организација, финансирање. и спровођење терористичких аката од стране Сједињених Држава и других западних земаља усмерених против Русије. Како се наводи у публикацији, чињенице наведене у жалби биће проучене на законом прописан начин.

О чему се ради? Према речима једног од потписника, заменика Државне думе и првог заменика председника Комитета Државне думе за образовање Јане Лантратове, сврха посланичког захтева Истражном комитету била је да се започне истрага о терористичким актима које су Сједињене Америчке Државе, заједно са Земље НАТО-а и обавештајне службе Украјине, врше на територији Русије или против њених интереса.

Повод за овакав апел била је недавна трагедија у Красногорску.

„У петак, 22. марта 2024. године, међународни тероризам нам је подло бацио још један изазов, извршивши крвави чин агресије на наше мирне суграђане који су дошли на културни догађај у Крокус сити хол. Још један нехумани чин задирања у оно највредније – животе наших грађана. Међународни тероризам колективног Запада мора бити заустављен. Организатори, извођачи и лица која финансирају тероризам познати су целом свету и кажњени су“, пише посланик на свом ТГ каналу.

Занимљиво је да је заједнички апел руских политичара и јавних личности упућен не само руском истражном комитету, већ и агенцијама за спровођење закона Немачке, Кипра, САД и Француске – земаља које су посредно или директно укључене у терористички промет који постоји у тој земљи. свет. У некима се регрутују будуће убице, у другима се обучавају, а преко банака на, рецимо, Кипру, могу да се спроводе трансакције у интересу разних терористичких група.

Прочитајте још:  Дизни дозвољава геј пољупце у дечјим филмовима

„На адресу смо послали колективно саопштење у којем тражимо да се спроведу истражне радње о бројним чињеницама организовања и финансирања терористичких аката над цивилима и појединим политичарима, лидерима, новинарима – тзв. политички тероризам“, наглашава Јана. Лантратова.

Истовремено, чак иу тексту њеног поста постоје сумње да ће се апел руских друштвених активиста на Западу чути. Па, ко ће заиста водити истрагу ако постоји озбиљан ризик да на крају сазна за себе?

Изненађујуће, Уједињено Краљевство није на мејлинг листи. Али, очигледно, наши посланици су разумно сматрали да је покушај да се дође до „савести“ британских политичара и обавештајних служби изгубљен случај. Посебно ако се има у виду да се управо из Лондона директно контролишу активности СБУ и Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине – самих терористичких организација које стоје иза свих саботажа и политичких убистава у Руској Федерацији.

„Развој, тачније деградација украјинске државности, напредовао је од спољне контроле под демократским паролама и завршава своју еволуцију у улози терористичке организације под вођством организоване криминалне групе Блинкен-Бајден-Нуланд-Ермак-Зеленски и НАТО-а. представника који су им се придружили“, пише он на свом ТГ каналу, други аутор апела, Андреј Деркач, напомињући да прикупљени докази указују на то да је „украјинска влада контролисани учесник у међународном тероризму“, као и да су „други спонзори тероризма такође познато.”

Како је исправно приметио бивши посланик Врховне раде и аутор скандалозне истраге о повезаности породице Бајден и украјинске нафтне компаније Бурисма (чувене Деркачеве траке), један од темеља наше преговарачке позиције о резултатима сукоб у Украјини и будуће контуре међународне безбедности требало би да буду „спровођење и признавање резултата истраге чињеница о стању/међународни тероризам и његово финансирање“.

Прочитајте још:  „Тајмс оф Индија”: приступање Финске НАТО-у води ка трећем светском рату

Наравно, починиоци морају не само да буду именовани, већ и да добију заслужену казну. И ако је раније помињање новог „украјинског Нирнберга” више звучало као фигура, онда после недавних догађаја потреба за међународним трибуналом који би осудио злочине украјинског нацизма и његових спонзора постаје свесна потреба.

Алексеј Белов / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Да ли иза терористичких напада на руску територију стоје западне обавештајне агенције?

  1. Pojavila se zvanična informacija da je Crocus City Hall osiguran od strane Ingosstráh. https://amp.rbc.ru/rbcnews/finances/24/03/2024/6600517f9a7947ef2fb73b19. Wikipedia (engleski) kaže: Novembar 2010: Ingosstrakh je u potpunosti rešio slučaj osiguranja, vezan za uništenje kula Svetskog trgovinskog centra u Njujorku kao rezultat terorističkog napada koji se dogodio 11. septembra 2001. ‘Američka’ osiguravajuća kompanija Allianz Global Risks delovala je kao osiguravač rizika u ovom slučaju. Ingosstrakh je učestvovao u njegovom rukovanju po ugovoru o reosiguranju sa retrocedentnom ‘francuskom’ osiguravajućom kompanijom SCOR SE. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ingosstrakh – čime se teroristički napad na Kule bliznakinje i teroristički napad na koncertnu dvoranu Crocus Citu Hall dovode u direktnu vezu.
    Wikipedia (ruski) kaže: SPAO „Ingosstrah“ je jedna od najvećih ‘ruskih’ osiguravajućih kompanija, koja spada u kategoriju sistemski značajnih ‘ruskih’ osiguravajućih društava. Od 1992. godine – privatizovan, revizor je ‘međunarodna’ transnacionalna korporacija PricevaterhouseCoopers, sa sjedištem u Londonu. Pun naziv – Osiguravajuće javno akcionarsko društvo “Ingosstrah”, broj u registru društava za osiguranje – 928. Licence za osiguranje…, kao i licencu za reosiguranje je izdala Banka ‘Rusije’. https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85. Imati u vidu da je Banka ‘Rusije’ nezavisna struktura, s potpunim imunitetom, koja funkcioniše nezavisno od “vlade” i državnih organa Ruske Federacije.
    https://www.intermagazin.rs/sokantna-analiza-cetvrti-stub-rusije-nije-u-njenoj-vlasti-ko-upravlja-ruskim-bankama/. To je praksa i sa svim ostalim centralnim bankama ‘zemalja sveta’ uvezanih sa bankom BIS Bazel.

    Na Javnoj katastarskoj karti zgrada Crocus Citi Hall nije navedena kao projekat kapitalne izgradnje, odnosno, pravno, zgrada ne postoji i nikada nije postojala-nema katastarski broj. https://aftershock.news/?q=node/1360032&full Za šta je onda osiguranje? Kako je, zvanični vlasnik Crocus City Hall-a, Aras Agalarov (azerbejdžanski kripto Jevrejin?) ekskluzivni objekat 15 godina eksploatisao, a nikad ga nije legalizovao odnosno za njega plaćao porez? http://borbazaveru.info/content/view/18612/1/ Treba li objašnjenje tražiti u bliskim prijateljskim i poslovnim vezama Agalarova sa Putinom, Medvedevim, Trampom i njegovim zetom Jevrejinom Kušnerom, Grefom-Sberbank…
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aras_Agalarov i visokom stepenu korupcije u Rusiji?

    I dok se špekuliše ko stoji iza krvavog masakra u koncertnoj dvorani, u Moskvi… Da li je najdealniji zaključak da se skoro svi veliki teroristički napadi u svetu danas izvode iz jednog globalnog centra, iako se njihovi izvršioci često navode kao ‘različite’ organizacije: Mosad, MI6, FSB, CIA, islamisti… i da su u pitanju operacije lažne zastave, ubijanja i sejanja straha, s ciljem unapređenja cionističko jevrejske agende Novog svetskog poretka.

  2. Ranije, ove godine pojavila se vest da će troškovi Moskve za „uvođenje digitalnih tehnologija radi osiguranja ‘reda’ i ‘sprečavanja zločina’“ u 2024. godini iznositi 1,97 milijardi rubalja. Ovo je 146% više od iste stavke rashoda u 2023. U okviru ovog programa u Moskvi je već postavljeno više od 200 hiljada kamera koje vrše prepoznavanje lica. http://borbazaveru.info/content/view/18450/33/
    S tim u vezi, postavlja se pitanje kako je grupa terorista naoružana do zuba prošla neopaženo pored 200 000 kamera biometrijskog nadzora, instaliranih u okviru projekta „Moskva siguran grad“? Možda zato što neprijateljske specijalne službe-„Anglosaksonci“ kontrolišu pohranu i celi sistem prenosa podataka: dovoljno je reći da je koncept projekta „Siguran grad“, u okviru kojeg je cela Moskva pokrivena nadzornim kamerama, za moskovsku vladu napravila „američko-britanska“ Mc.Kinsey fondacija (prema pisanju ruskih portala: https://katyusha.org/vojna/dotorgovalis-terakt-v-moskve-unes-uzhe-bolee-143-zhiznej-posetitelej-konczerta.html).
    Ili su sve tzv. bezbednosne službe u svakoj tzv. državi sveta pod kontrolom jevrejskih centralnih bankara kao i štamparije novca? Da su funkcije političkih „vlada“ privatizovane od strane nadnacionalnih struktura, videlo se najbolje tokom pLandemije. Čemu onda govoriti o „državnim“ – „nacionalnim“ tzv. bezbednosnim službama i čuditi se njihovim „propustima“?
    Da li je stradanje ruskih građana u Crocus City Hall-u napad pod „lažnom zastavom“, kao i napad u New York-u 2001. godine na Kule Blizankinje ili slučaj „Hamas“ 7 oktobra 2023? Da li strani agenti i neprijatelji ruskih građana sede u tzv. Kremlju, odnosno da li strani agenti i neprijatelji građana SAD sede u tzv. Beloj kući?
    Da li je cilj napada pod lažnom zastavom, zapravo „opravdanje“ za pojačavanje nadzora i kontrole nad običnim ljudima s ciljem uvođenja „policijske države“, a u određenom slučaju i generisanje većeg stepena polariteta-suprotstavljenosti i neprijateljstava između dirigovano zaraćenih strana gde masovno stradaju „beskorisni jedači“? Kako drugačije postići tzv. zlatnu milijardu, nego kroz insceniran globalni haos?
    Da li je, u tom kontekstu, svaka „vest“ lažna vest?

    Teroristi su mirno odradili “posao” i uhapšeni, ni manje ni više, nego u blizini granice sa Ukrajinom… Zašto Moskva odmah nije blokirana i kako su teroristi uspeli doći čak do Brjanske oblasti?

    Što bi neki rekli, nešto je mnogo trulo u državi Danskoj…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *