U Areni Zagreb, rukometaši Zagreba ostvarili su impresivnu pobedu nad Pari Sen Žermenom rezultatom 28-26 (13-13) u susretu pretposlednjeg, 13. kola grupe A Lige šampiona. Ova pobeda nije samo donela važne bodove, već je i osigurala prolazak Zagreba u osminu finala ovog prestižnog takmičenja.

Sjajna Igra i Ključni Momenti

Fantastičnu napadačku utakmicu odigrao je Luka Lovre Klarica sa 10 golova, ističući se kao ključni igrač u ostvarenju ove važne pobede. Osim Klarice, Miloš Kos i Ivan Čupić takođe su doprineli sjajnoj igri sa po četiri postignuta gola, dok je Matej Mamić bio na visini zadatka sa 11 odbrana. Kod gostiju, Kamil Sipžak je bio najefikasniji sa šest golova, dok je Feran Sole dodao četiri.

Zagrebovi igrači su demonstrirali izvanrednu igru protiv renomiranog protivnika. Tokom čitavog susreta držali su se rezultatski priključenim, da bi u poslednjim minutima susreta ostvarili četiri uzastopna gola i tako preokrenuli rezultat 24-26 u konačnu pobedu 28-26.

Ključni Trenuci u Susretu

Na ulasku u poslednjih 10 minuta susreta, Zagreb je imao prednost od 23-21. Ivan Čupić je potom realizovao sedmerac i doveo Zagreb u vođstvo 24-22, uz igrača više uoči poslednjih sedam minuta. Međutim, Parižani su uspeli izjednačiti rezultat i čak preokrenuti u svoju korist serijom od 4-0. No, Zagreb nije odustajao. U samoj završnici, golman Matej Mandić briljirao je sa tri ključne odbrane, dok su Dibirov i Klarica pogađali prazan gol gostiju, a Čupić je još jednom sigurno realizovao sedmerac. Zahvaljujući odlučujućim trenucima, Zagreb je ostvario vrednu pobedu. Ova pobeda je oborila fanove sa nogu koji su bili prisutni na terenu a i po kladionicama.

Rezultati i Položaj na Tabeli

Ovom pobedom, Zagreb je čak preskočio Pik Seged na petom mestu, sada imajući 14 bodova. Pari Sen Žermen je trenutno treći sa 15 bodova, koliko ima i četvrti Kielce. Na vrhu tabele nalazi se Kiel sa 20 bodova, dok drugoplasirani Aalborg ima 18 bodova. S druge strane, predposlednji Kolstad sa devet bodova i poslednji Pelister bez bodova su ispali iz borbe za osminu finala.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  "ЛОМЕ ИМ КОСТИ" Избеглица из Сирије изводи Хрватску пред Европски суд, у рукама има снимак као доказ

Impresivna Forma i Perspektiva Zagreba

Pobeda nad tako renomiranim protivnikom kao što je PSG ne samo da podiže moral ekipe, već i potvrđuje kvalitet i potencijal Zagrebovih rukometaša. Ova sezona Lige šampiona predstavlja izvanrednu priliku za Zagreb da pokaže svoju snagu i izbori se za prestižne rezultate. Sjajna igra u ovom susretu samo je još jedan korak ka ostvarenju tih ciljeva.

Nastavak Sezone i Izazovi Pred Zagrebom

Uzbudjenje ne jenjava, jer se sada Zagrebovi rukometaši okreću budućim izazovima. Susret sa Kielom u poslednjem, 14. kolu, predstavlja još jednu priliku za pokazivanje svoje kvalitete i snage. S obzirom na formu i samopouzdanje nakon ove pobede, očekuje se da će Zagreb pružiti još jednu sjajnu predstavu i možda čak osigurati još bolji položaj na tabeli.

Nova Era U Zagrebu

Ova pobeda nije samo rezultatski važna za Zagreb, već predstavlja i potvrdu kvaliteta i potencijala ovog tima. Zagrebovi rukometaši su pokazali izvanredan karakter i sposobnost da se nose sa najboljim ekipama u Evropi. S nestrpljenjem se očekuje njihov susret sa Kielom u poslednjem, 14. kolu, gde će imati priliku nastaviti svoj uspešan niz i osigurati još veći ugled u evropskom rukometu.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *