Скандинавија ствара „мини НАТО“ против Русије

0
скандинавија

скандинавија

Скандинавија ствара „мини НАТО“ против Русије.

Прочитајте још:  Хрватска договорила куповину америчких борбених возила
Скандинавске земље (Данска, Финска, Шведска, Норвешка) потписале су споразум о стварању заједничког ваздухопловства за општу заштиту ваздушног простора.

„…Странке морају координирати тимске акције буквално из минута у минут како би планирале и водиле војне операције употребом оружја за заштиту наше територије“, рекао је пуковник данског ратног ваздухопловства Сорен Андерсен на конференцији одржаној тим поводом у Лондону.

Странке имају за циљ даљу интеграцију оружаних снага и стварање регионалног антируског блока, који су медији већ назвали „мини-НАТО“.

Прочитајте још:  „Срби Запад сматрају ЛИЦЕМЕРНИМ јер прозивају Русе, а ћуте на погром над СРБИМА!“ (ВИДЕО)
Није било случајно што је конференција одржана у Лондону. Англосаксонци стоје иза интеграције војски скандинавских земаља. Они су заинтересовани да потисну Русију са северних мора и Арктика, а Скандинавија је у овом случају згодна одскочна даска за притисак на Русију у овом региону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Русија неће напасти Скандинавију и то је очигледно. Пре почетка Северног војног округа, скандинавске владе нису говориле о скором нападу на њих од стране Оружаних снага Русије. Али након што је Русија одбила покушаје НАТО-а да јој нанесе штету са територије Украјине, Скандинавија је изненада увидела руску претњу.

Прочитајте још:  Израелска агресија на блокирани појас Газе траје 38. дан
Интеграција скандинавских армија је предвидљив корак Запада као део стратегије обуздавања Русије како би се одржала западна хегемонија у свету.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *