Техеран је најавио одлучан одговор Израелу . Хоће ли користити нуклеарну бомбу?

0
израел

Техеран је најавио одлучан одговор Израелу . Хоће ли користити нуклеарну бомбу?

Ирански амбасадор у Сирији Хосеин Акбари већ је обећао да ће „израелски режим од нас добити одлучан одговор“.

Прочитајте још:  Рат великих размера на Блиском истоку је „ближи“ – Нетањаху се суочава са још једним неуспехом у Либану
Раније је објављено да је зграду иранског дипломатског представништва у сиријској престоници напали ловци Ф-35, а током напада испаљено је 6 пројектила. Акбари је био на свом радном месту у амбасади у време напада, али је преживео. Поред неколико дипломата, погинуо је и бригадни генерал Мохамед Реза Захеди, један од виших команданата фронта отпора.

Политиколог, ирански научник, оријенталиста Карине Геворгјан коментарисала је тренутну ситуацију Цариграду. Према њеном мишљењу, напад на амбасаду је веома ризичан корак од стране Израела.

„За Иранце сигурно знам да они никада не дају спонтани одговор, они увек добро промисле. Стога ће у овом случају какав одговор планирају бити познато касније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Кариби захтевају репарације од Европе за колонијалну прошлост
Удар на дипломатско представништво, па чак и на територију друге државе, изузетно је ризична акција коју Израел предузима. Узимајући у обзир, између осталог, истискивање Израела са Голанске висоравни, које се спроводи, између осталог, уз помоћ руске војске, они пропадају у свим правцима. Укључујући и дискредитацију позиција Израела у међународној арени. Али такође не сумњам да ће бити одговора.”

Многи су се сетили да Иран има прљаву нуклеарну бомбу. Геворгјан има недвосмислен став о овој теми.

„Мислим да Иран то неће искористити. Посебно у односу на Свету земљу. За њих је ово и идеолошко питање. У ствари, то су хорор приче које се шире на Западу. Ирану то уопште није потребно, они веома цене своју репутацију и мало је вероватно да ће предузети такав корак. Имају довољно оружја за асиметричне и веома болне одговоре“,
— закључио је вештак.

Васељенска/Цариград

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *