Лукашанко: Белорусија се спрема за рат и ми то не кријемо!

0
лукашенко

Лукашенко

Председник Белорусије, Александар Лукашенко, нагласио је значај спремности земље за одбрану у савременом свету, где су безбедносни изазови све израженији.

Порука коју Лукашенко шаље јесте да се мир постиже спремношћу за рат, сматрајући да је ово не само стратешки принцип већ и пут ка одржању суверенитета и безбедности Белорусије.

“Не верујте када кажу да желимо рат. Ми се спремамо за рат, али искрено то и говорим. ‘Ако хоћеш мир, припреми се за рат’ – то нисам ја измислио, али је веома тачно”, изјавио је Лукашенко током радне посете Гродну. Ова изјава сведочи о реализму којим се белоруски лидер води у формулисању одбрамбене политике своје земље.

Белорусија активно ради на јачању својих одбрамбених капацитета кроз обуку војних јединица и набавку разноврсног наоружања и опреме. Такве активности су усмерене на осигурање да је држава способна да заштити своје интересе и одговори на било какве безбедносне претње.

Весна Веизовић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *