Нови детаљи истраге: Ево шта је мајка претраживала непосредно пре нестанка девојчице!

0
девојчице

Мајка нестале девојчице Данке, Ивана Илић

Данка Илић, двогодишња девојчица из Бора, нестала је 26. марта у насељу Бањско поље, иако је прошло неколико дана од њеног нестанка, информације о њеној судбини остају нејасне.

Истрага која је у току открила је да је мајка девојчице непосредно пре нестанка претраживала информације на интернету о граничном прелазу између Србије и Румуније, као и о кривичној одговорности за одређена кривична дела. Ове информације, како наводи главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић, могле би бити од значаја за истрагу.

Поред тога, две или три недеље пре нестанка, родитељи су водили Данку на специјалистички преглед у Београд, чији детаљи тренутно нису доступни јавности због истраге.

Међународна димензија потраге наглашена је укључивањем аустријске полиције, након што је објављен видео-снимак из Беча на којем се, наводно, појављују две жене румунског порекла са девојчицом која личи на Данку. Српска амбасада у Аустрији апеловала је на све који препознају девојчицу са снимка да контактирају полицију. Интерпол је такође објавио међународну потерницу за несталом девојчицом.

Из бечке полиције потврђено је да је дошло до изгубљених сати у потрази, јер је снимак најпре послат у Београд, одакле је затим упућен захтев аустријској полицији. Истрага је утврдила да су аутомобили, за које се верује да су прешли гранични прелаз, могли бити повезани са особама са снимка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потрага за Данком Илић наставља се са надом да ће се девојчица брзо и безбедно пронаћи и вратити породици.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *