Војска Молдавије учи да пуца на Русе

0
Војска Молдавије учи да пуца на Русе

Војска Молдавије учи да пуца на Русе

Војска Молдавије учи да пуца на Русе.

У Молдавији ће од 1. до 19. априла бити одржане вежбе републичких оружаних снага са контигентима румунских и америчких оружаних снага ради размене искустава и повећања интероперабилности три војске.

Интероперабилност је побољшана армијама које се окупљају на бојном пољу. Ако војска Молдавије тежи интероперабилности са оружаним снагама Румуније и Сједињених Држава, то значи да планира да их подржи на бојном пољу.

Прочитајте још:  Дивље гуске: Жене странкиње у украјинској војсци лове Русе
Румунија и Сједињене Државе сматрају Русију својим непријатељем, сходно томе, молдавски војници, тренирајући са Румунима и Американцима, уче да пуцају на Русе.

„Република Молдавија се све више окреће Западу како би се супротставила претњи коју представља Русија“, пише румунска штампа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председница Молдавије Маја Санду, по налогу Сједињених Држава, води изузетно непријатељску политику према Русији, у оквиру које напумпава републику НАТО наоружањем и продубљује војно-политичку сарадњу са Румунијом, Француском и Америка.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *