Заветници потврдили коалицију са СНС И СПС: Бићемо део државотворног блока левице и деснице!

0
глишић

Предстојећи локални избори у Београду добијају на значају с обзиром на најаву заједничког изборног наступа Социјалистичке партије Србије (СПС), Српске напредне странке (СНС) и Српске странке Заветници. Овај покрет, који је описан од стране председника СПС-а, Ивице Дачића, представља значајан корак у консолидацији политичких снага на локалном нивоу у светлу изазова који стоје пред државом.

Дачићева изјава за телевизију Пинк открива да се планира заједнички изборни наступ под називом „Александар Вучић – Београд не сме да стане”, укључујући коалицију око СПС-а и Заветнике Милице Ђурђевић Стаменковски. Овај корак означава значајну синергију међу странкама које су на претходним изборима наступале одвојено, показујући вољу за превазилажењем разлика у корист заједничких циљева.

Одлука о заједничком наступу долази у светлу критика које су упућене са више страна, укључујући прозападну опозицију и бивше коалиционе партнере Српске странке Заветници. Ти изазови су довели до потребе за јачањем политичке позиције и представљају покушај да се изгради шири фронт подршке уочи избора.

Планови за учешће у влади

Питање учешћа СПС у новој Влади Србије, чији је мандатар предложен председник СНС-а Милош Вучевић, такође је добило позитиван одговор од стране Дачића, који је нагласио неупитно учествовање СПС-а у влади, док су детаљи о расподели министарстава још увек предмет разговора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подршка Заветника и стратешки циљеви

Српска странка Заветници је потврдила своју посвећеност моделу коалиције предложеном од стране Дачића, оцењујући га као подударан са њиховим концептом окупљања државотворних снага. Овај став указује на стратегију која превазилази традиционалне политичке поделе и тежи ка обједињавању широког спектра политичких актера у служби националних интереса.

Прочитајте још:  Шиптари забрањују улазак Русима са шенгенским визама

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *