Шиптарски попис на Косову и Метохији почиње за два дана, Београд и даље ћути!

1
попис

Косовска Митровица (Фото: Весна Веизовић)

Иако је до почетка пописа становништва у јужној српској покрајини остало не више од два дана званична власт у Београду о овом битном питању по опстанак Срба ћути. Нема став или о њему не жели да се изјасни. Председнику Србије који се свакодневно оглашава по многим, често и небитним стварима, сада као да је маца појела језик. Ово тим пре што је сепаратистичка власт у Приштини изјавила да свако од Срба ко се не одазове попису сносиће више од 2000 евра казну.

Срби са Косова и Метохије подсећају да иако је у БиХ прошло више од 30 година од рата Бошњаци се не одазивају на попис становништва. Разлог који наводе је тај да је велики број њих током ратних збивања мигрирао а нису се вратили. У јужној српској покрајини Косову и Метохији стање је још драстичније. Више од 250 хиљада Срба и осталих неалбанаца напустило је ове просторе. Нажалост исељавање и даље траје.

У таквој ситуацији званичан Београд мора да дâ упутство Србима шта да раде. Јер по многима одазивање попису било би неетички, неморално, нехумано. У принципу се своди да се протера три четвртине становништва са једног простора а онда лицемерно вршити попис становништва да би се утврдило колико још становништва треба протерати.

Разлог због чега званична власт у Београду ћуту је прихватање Француско-немачког предлога. У тачки два овог предлога стоји да Србија прихвата суверенитет, територијални интегритет и независност Косова и Метохије. Стога Александар Вучић не жели да се меша у унутрашње ствари самопроглашене републике Косово. Слично се поступа и по тачки четири Француско-немачког предлога у којој стоји да Србија неће ометати улаз самопроглашене републике Косово у разне међународне институције и организације. Између званичног устава Републике Србије и Француско-немачког плана односно боље рећи плана две Немачке очито је да председник Србије предност даје Француско-немачком предлогу. Као резултат тога имамо пријем самопроглашене републике Косова у Савет Европе где на негодовање Александра Вучића његов пријатељ амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил каже – па Београд се са тим сложио прихватајући Француско-немачки предлог.

Прочитајте још:  Демонстранти у Београду упозоравају на радикалније протесте

На несрећу Срба, како наопако или боље рећи издајнички политику Александар Вучић према Косову и Метохији води добро је да су на том простору Срби још живи. Мада не сви.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како радили тако нам Бог помогао.

Српски национални форум
Народни покрет Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шиптарски попис на Косову и Метохији почиње за два дана, Београд и даље ћути!

  1. Већег издајника од Вучића српски народ у својој историји није имао. Није Србија прихватила француско-немачки план него Вучић. Није Србија потписала бриселски споразум него Вучић. Не преговара Србија са шиптарима у Бриселу него Вучић. Сви се питамо, бар онај нормалан део Срба без проданих душа и квислинга да ли ће му и када доћи крај. Што се више пише да се диктатору ближи крај, он је све живљи и живљи у испуњавању налога својих западних газда а нарочито оног олоша Кристофера Хила. Али Хилу и осталима се смеши пропаст. Руси су пред победом у Украјини а на Блиском истоку се све више закувава. Упркос свему томе, наш велеиздајник ужива у издаји и мирно спава, додуше највероватније сваке ноћи на другом месту. Желимо му ЛАКУ НОЋ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *