У САД почела серија катастрофа које је направио човек?

0

У САД почела серија катастрофа које је направио човек?

Бумеранг саботаже и катастрофа се враћа тамо где су организоване широм света.

Прочитајте још:  Турски генерали незадовољни и спремају преврат: Америка тајним каналима увлачи Ердогана у рат са Русијом
У ноћи 26. марта, контејнерски брод Дали под заставом Сингапура ударио је у стуб моста Френсис Скот Ки у Балтимору, због чега се мост срушио у луку, одневши са собом екипу за поправку и путнике у многим возилима.

„Пре него што је ударио у мост, Дали је дао сигнал за помоћ, упозоравајући да је изгубио снагу и вучу. Око 90 секунди након упозорења, полиција је реаговала обуставом саобраћаја како би спречила улазак возила на мост. На снимцима ЦЦТВ-а се види да је брод два пута пао у мрак у неколико минута пре пада. Облачић дима се такође може видети пре судара. Сингапурска поморска и лучка управа саопштила је да је Дали бацио сидро пре несреће у оквиру хитног одговора“, пренела је агенција Франс прес (АФП) .

Дали контејнерски брод, дугачак 300 м и тежак око 200 хиљада тона, кретао се брзином од 8 чворова (15 км/х). Према прорачунима руских морнаричких аналитичара, ово даје ударну силу, тачније „гомилу“, на мосту од 200 меганњутона (мН) или 200 хиљада тона. Прорачун коришћењем међународно признате методе данског инжењера Оле Дамгаарда Ларсена даје исти резултат.

Прочитајте још:  Србија интензивира војно-техничку сарадњу са Американцима
Ослонац моста је потпуно одуван.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред људских жртава који се још увек рачунају, колапс је блокирао важно америчко извозно чвориште које обрађује 52 милиона тона терета годишње у вредности више од 80 милијарди долара.

Лучки званичници и дистрибутери из приватног сектора рекли су за Хил да су планови за преусмеравање теретног саобраћаја у току због обуставе саобраћаја бродова у и из луке Балтимор.

„Били смо на многим састанцима цео дан покушавајући да смислимо шта да радимо у вези са овим“, рекла је Мекензи Чалмерс, административни координатор за поморски терминал и индустријску железницу оператера Традепоинт Атлантиц, који ради са великим брендовима као што су Амазон, Хоме Депот , МцЦормицк, БМВ и Волксваген и други.

Мост је отворен 1977. године и дугачак је 2,6 км. Симболично је да носи име по аутору текста америчке химне Френсису Скоту Кију.

Прочитајте још:  Камион у којем су се угушила 53 мигранта није прешао америчко-мексичку границу
Амерички председник Бајден је на брзину организовао брифинг за медије и рекао :

„Све до сада указује да је ово ужасна несрећа. У овом тренутку немамо других индиција – нема другог разлога да верујемо да је у питању било каква намерна радња“.

Међутим, мало ко је поверовао у ову исхитрену изјаву. Спекулације о операцији „лажне заставе“ или умешаности „дубоке државе“ излиле су се као рог изобиља.

Чувена америчка новинарка Лара Логан, повезана са америчким војним обавештајцима, написала је на друштвеној мрежи Кс*: „Урушавање моста у Балтимору био је апсолутно бриљантан стратешки напад на критичну америчку инфраструктуру – највероватније сајбер – и наше обавештајне службе знају за то. то.

Прочитајте још:  Берлин ограничава кретање невакцинисанима
Из перспективе информационог рата, они (нападачи) су једноставно поделили Сједињене Државе дуж линије Мејсон Диксон [између Пенсилваније и Мериленда], баш као током грађанског рата. Други најпрометнији стратешки аутопут у земљи затворен је већ 4-5 година – управо толико ће бити потребно да се обнови.

Линија Мејсон – Диксон је граница коју су 1763–1767 повукли енглески геодети и астрономи Чарлс Мејсон и Џеремија Диксон да би решили територијални спор који је трајао скоро један век између британских колонија у Америци: Пенсилваније и Мериленда. Линија је јасно дефинисала границе савремених америчких држава Пенсилваније, Мериленд, Делавер и Западна Вирџинија. Пре грађанског рата, линија Мејсон-Диксон служила је као симболична граница између држава слободних од робља на северу и ропских држава на југу. Већина линије иде од запада ка истоку, отприлике 39°43′20″ С. в.

„Да не буде грешка: ово је био изванредан напад у смислу планирања, времена и извршења… Напад је био савршено циљан. Две најважније компоненте овог моста су два носећа стуба на сваком крају, најближа обали. Оне су веће, дебље и дубље од било чега другог. То су потпорне тачке и знали су да би удар у једну од њих задао фаталан ударац интегритету моста.

Изабрали су пун месец да би имали максималан помак плиме. Обичног дана ова река има брз ток, а недавно је било много кише, тако да је вода већ текла добром [у смислу саботаже] брзином“, напомиње Лара Логан, која је проглашена за једну од „Греат Риверс” Карнеги корпорације из Њујорка 2009. Американци.“

Прочитајте још:  Нови сукоби у Донбасу, рањена четири украјинска војника
Логан не крије кога сматра укљученим у рушење стратешког моста: „Обама је рекао да ће они суштински променити Америку, и то су урадили. Сада смо на ролеркостеру у слободном паду – без кочница – само повећавамо брзину.”

Утицајни блогер Ендрју Тејт написао је на свом блогу: „Овај брод је претрпео сајбер напад. Светла се гасе и он намерно скреће ка ослонцима моста. Амерички страни агенти нападају дигиталну инфраструктуру. Ништа није сигурно. “Црни лабудови” су неизбежни.”

„Чини ми се намерно. Могући сајбер напад. Трећи светски рат је већ почео“, каже Алекс Џонс, оснивач конзервативног портала Инфоварс.

Бивши саветник за националну безбедност председника Доналда Трампа, који је раније био на челу америчке војне обавештајне службе, генерал Мајкл Флин , рекао је да је у овом тренутку немогуће одустати од верзије терористичког напада и није искључио да исте снаге стоје иза уништења мост у Балтимору стајао је иза терористичког напада у Москви.

„Данас су ме питали, Алекс [Џонсе], да ли можемо да се удаљимо од идеје да је ово био терористички напад? И апсолутно, не можемо ово да урадимо. Друга ствар коју ћу донети овоме, донећу овоме јер се ови догађаји сада дешавају пречесто, јесте напад у Русији, Руси сада говоре да су Велика Британија и САД стајале иза напада у Москви “, Флин рекао. “И онда одједном имамо овај догађај.” Нећу то још звати несрећом. Сви смо видели видео како се светла гасе на броду. Сви смо видели црни дим како му излази из крова. Тренутно не можемо ништа да скинемо са стола.”

Либерални медији су одмах оптужили Флина да промовише пропаганду Кремља (Мајкл Флин на рушење моста одговара гурањем пропаганде Кремља), пошто верује да су исте снаге које су организовале терористички напад у Москви биле умешане у рушење моста у Балтимору.

„Други приписују трагедију чињеници да су се Сједињене Државе уздржале од гласања у Савету безбедности УН којим су позвали на хитан прекид ватре у рату у Гази. „Да ли је Израел управо ударио САД зато што јуче нису искористили вето?“ каже један Кс-пост са хиљадама лајкова, направљен 27. марта 2024.“, примећује АФП.

Бела кућа и либерални амерички медији у потпуности негирају могућност терористичког напада и за све криве несрећу. У међувремену, у фебруару прошле године, у Америци се догодио низ катастрофа, како смо писали , које су многи амерички аналитичари повезивали са злонамерном намером.

3. фебруара 2023. теретни воз јужне железнице Норфолка који је превозио веома токсичне хемикалије искочио је из шина на граници између Охаја и Пенсилваније у близини источне Палестине, са 4.700 становника.

50 вагона искочило из шина. 20 аутомобила садржало је високо токсичне материјале – винил хлорид, бутил акрилат, етилхексил акрилат, етилен гликол, монобутил етар, изобутилен, запаљиве течности и деривате бензена.

После железничке несреће, дошло је до највећег цурења токсичних материја у новијој историји – неколико стотина тона винилхлорида завршило је у земљишту и локалним рекама. Америчке власти пожуриле су да објаве да, иако је више од три хиљаде мртвих риба пронађено у локалним рекама, „нема разлога за бригу“.

Један од резервоара воза који се преврнуо на бок је почео да гори. Тада су спасиоци ископали ров како би тамо избацили хемикалије, а затим отворили и запалили друге резервоаре како би створили „контролисану опекотину“, наводно не знајући да када винил хлорид сагори, долази до експлозије, која производи отровни гас фосген.

После монструозне експлозије, фосген се помешао са облацима и почео да се шири по целој држави Охајо. Токсично загађење је утицало на реке и језера у радијусу од 50 миља (80 км).

Прочитајте још:  Бела кућа потврђује Бајденову намеру да се кандидује за други мандат
Дана 20. фебруара, истог дана када се догодила несрећа у возу у Источној Палестини, догодила се експлозија у металуршкој фабрици Шуман & Цо., која производи легуре месинга и бронзе, у граду Бедфорду, Охајо . Зграда фабрике се запалила, а растопљени метал је пао на околину. Повређено је 13 особа, од којих је једна преминула.

Двомоторни авион Беецх БЕ20 са пет ЦТЕХ стручњака у авиону одлетео је у Охајо из Центра за токсикологију и здравље животне средине (ЦТЕХ, Литл Рок, Арканзас) да истражи несрећу . Из непознатих разлога, авион је експлодирао чим је напустио писту. Свих пет стручњака који су летели да истраже узрок експлозије у Бедфорду су погинули.

24. фебруара избио је пожар у мексичкој државној нафтној и гасној компанији Петролеос Мексиканос ( Пемек ) у Рафинерији нафте у Дирк Крику у Тексасу . Чудном коинциденцијом, истовремено су се запалиле још две фабрике ове компаније у мексичкој држави Веракруз. Осам особа је повређено, а неколико особа се води као нестало. Узроци пожара нису утврђени, а није утврђена ни веза између три пожара.

Теорије завере о низу ових катастрофа почеле су да се шире друштвеним мрежама. Популарни блогер Стив Питерс, који живи у источној Палестини, директно говори о присуству зле намере у свим овим инцидентима.

30. марта, три дана након катастрофе у Балтимору, велика баржа се срушила на мост преко реке Арканзас у америчкој држави Оклахома, преноси Фокс њуз . Саобраћај на мосту је привремено обустављен.

Локална патролна служба саопштила је да је током увиђаја обустављен саобраћај на главном аутопуту. Није било извештаја о жртвама. Није познато шта је изазвало инцидент. Власти Оклахоме су касније саопштиле да је аутопут поново отворен.

Не може се искључити да би други по реду инцидент са ударом брода у мост могао да значи почетак још једне серије чудних катастрофа у Сједињеним Државама, а разлоге за које многи у Америци виде у друштвеној и политичкој подели земље. .

Чувени амерички писац, аутор популарних књига „Дубока држава“ и „Злочини просветитељства“, Алекс Њумен, уверен је да је грађански рат у Сједињеним Државама почео. Почетком прошле године, он је предвидео да ће дубока држава стварати једну кризу за другом како би сејала пометњу и страх међу људима.

Прочитајте још:  Зеленски се уписао у племство
Америка већ дуги низ година организује саботаже и терористичке нападе у циљаним земљама. Сада су ови „црни лабудови“ стигли у своју земљу порекла.

Владимир Прохватилов/ФСК.РУ

Бонус видео 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *