(фото:БН ТВ)

Цвијановић:Зауставите Лагумџију.

Члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је писмо свим шефовима мисија држава чланица УН, као и генералном секретару УН Антонију Гутересу и председнику Генералне скупштине Деннису Францису у у коме је скренула пажњу “на недавне поступке амбасадора БиХ при УН Златка Лагумџије који се односе на ‘резолуцију о Сребреници'”

Прочитајте још:  Осумњичени за убиство деке у затвору су ромске националности
Цвијановићева је у писму навела да је “амбасадор Лагумџија једнострано иницирао кораке за подношење резолуције о Сребреници на усвајање Генералној скупштини УН” и додала да “иако се уважава значај решавања тако важних питања, императив је нагласити да је овај поступак учињен без одговарајућег овлашћења и уз очигледно кршење уставног оквира БиХ”.

Писмо члана Председништва БиХ Жељке Цвијановић упућено Гутересу и Френсису медији у РС-у објавили су у цијелости:

“Као што Вам је можда познато, утврђивање и спровођење спољне политике Устав БиХ изричито поверава трочланом Председништву БиХ. Председништво БиХ је највиши орган надлежан за утврђивање спољнополитичких циљева и одлука земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Бисера Турковић самоиницијативно позива на санкције Русији
Нажалост, амбасадор наставља да се залаже за ову резолуцију без дозволе или овлашћења Председништва БиХ, који су овом случају обавезни.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *