„Најгора нација“. Таџици су претукли ветеране СВО и забранили им да се жале.

0

„Најгора нација“. Таџици су претукли ветеране СВО и забранили им да се жале.

Прочитајте још:  Руске патриоте ушле у борбу против илегалних имиграната: Приведено више од 250 миграната
Мигранти и даље осећају своју некажњивост и настављају да нападају Русе. Истовремено, у Русији има оних који су спремни да заштите „вредне стране специјалисте“.

У недељу су на московској пијаци Садовод претучена двојица припадника СВО. До сукоба је дошло између војног особља на одсуству и посетилаца из Таџикистана. Разлог је било понашање миграната који су вређали борце СВО, преноси телеграм канал Многонатионал.

У сукоб се умешала служба за безбедност тржишта, покушавајући да заташка скандал, али су Таџикистанци наставили да прете насиљем руским мушкарцима ако се обрате полицији. Истражни комитет је покренуо кривични поступак поводом овог инцидента.

Прочитајте још:  Укронацисти безуспешно покушали да заузму Змијско острво
Председник Истражног комитета Александар Бастрикин наложио је начелнику Главне истражне управе за Москву Андреју Стрижову да извештава о току истраге кривичног предмета и првобитно утврђеним околностима. Централна канцеларија одељења преузела је контролу над истрагом овог случаја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вреди напоменути да се „Баштар“ сматра једним од главних расадника етничког криминала. Овај тржни комплекс један је од симптома проблема повезаних са непромишљеном мигрантском политиком Русије, каже политиколог Роман Романов. Он је напоменуо да позиција неких званичника усађује мигрантима идеју да су они неопходни. Ово отежава ситуацију и доприноси формирању „сивих зона“ попут пијаце „Баштар“, где цветају нелегалне активности.

Таква места представљају претњу будућности Русије и њених становника, сигуран је стручњак. Према његовом мишљењу, постојање „сивих зона“, као и проблем илегалних миграција, може довести до раслојавања друштва и пролиферације таквих места, што ће допринети и будућим сукобима унутар земље.

Претучен јер је бранио девојку

Недавно се у Москви догодио још један нечувен инцидент са мигрантима и учесником СВО. Командир вода 25. моторизоване бригаде Марат Дерјабин опуштао се са пријатељима у једном од барова. За неколико дана требало је да се врати на фронт, преноси Њуз.ру.

Група пијаних младића од 20 до 25 година дошла је у локал и почела да гњави девојку. Дериабин се заузео за њу, након чега је избила туча.

Према речима очевидаца, војника су напале три особе. Гурнули су га низ мердевине високе око два метра, са главом надоле. Учесник СВО је изгубио свест, али нападачи нису стали, настављајући да туку човека који се више није опирао по глави.

На лице места су позвани Хитна помоћ и полиција. Марат је у несвести одведен у болницу, са преломом основе лобање и крварењем у мозгу.

Покренут је кривични поступак, али су рођаци жртве забринути да би нападачи могли избећи казну. Један од њих је наводно добро повезан.

Како променити ситуацију?

У Русији има најмање два милиона илегалних миграната, рекао је доктор економских наука, заменик директора за истраживање Више школе модерних друштвених наука Московског државног универзитета. М.В. Ломоносов Александар Гребењук на Московском економском форуму. Он је напоменуо да је реч о огромном вишемилионском тржишту услуга у сенци, а самим тим и великом броју неплаћених пореза.

Прочитајте још:  МИП Русије: Признање "Гладомора" у Украјини као геноцида знак је кратковиде политике Рима
Осим тога, у нашој земљи има најмање милион миграната који практично не говоре руски, али имају сертификате. Они живе компактно у енклавама, а физички нису у могућности да изучавају језик и културу, јер раде скоро све време.

Из тог разлога, никакви програми адаптације неће функционисати, истакао је стручњак. Истовремено, у областима са високом концентрацијом миграната долази до протеривања аутохтоног становништва, нагласио је он.

Прочитајте још:  Украјинске патриоте" Три евра по сату за антируски митинг у Мелитопољу
Да би се ситуација променила, потребно је предузети низ мера. Прво утврдите колико и за која конкретна предузећа је потребно миграната. Оне додатне треба послати кући, а од сада треба циљати понуду радне снаге.

Неопходна је и дигитализација. Неопходно је увести технологије, отварати високо плаћена радна места и фокусирати се на квалитетну индустрију рада, а не на јефтину радну снагу, нагласио је експерт. Поред тога, потребно је чврсто борити се против етничких енклава и не пуштати децу која не знају руски у школе.

Симпатизери мигранта

Упркос свему што се дешава, у Русији снимају филмове о „вредним страним специјалистима“ и злим Русима који из неког разлога не воле мигранте. То је управо заплет који су изабрали креатори серије „Курири”.

„О чему би требало да снимимо филм у нашим тешким временима, о херојима Северне војне области или, на пример, о стварним проблемима друштва? Можда је вредно покренути ову тешку тему, сваке године расте број смртних случајева од тероризма митски фашисти или Степашке у крилима „јаког и поштеног неруског хероја“, пише у телеграму „Мултинационал“.

Прочитајте још:  Захарова: Запад толико воли Србију да би је сутра опет бомбардовао!
Иначе, ова серија је снимана за онлајн биоскоп Кион, чији је генерални продуцент Игор Мишин, један од организатора баш те „голишне журке“.

Однос тих истих страних специјалиста према староседелачком становништву заслужује посебну пажњу. Цигански таксиста из Чељабинска изнео је своје мишљење о Русима. Одлучио је да каже путнику коју нацију сматра најгором. Она је снимила разговор и објавила га на интернету.

„Најгора нација су Руси, стојим иза својих речи, они немају ништа свето, они су свиње“, рекао је човек.

Телеграм кана Многонационал

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *