Опкољен специјалним снагама, лидер сепаратиста се усудио да посети српске енклаве на Космету

0
Македонска полиција раскринкала Куртија

Македонска полиција раскринкала Куртија

Опкољен специјалним снагама, лидер сепаратиста се усудио да посети српске енклаве на Космету.

Такозвани „премијер Косова“ Аљбин Курти посетио је четири српске енклаве на северу Косова – Северну Митровицу, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан.

Прочитајте још:  МОМКУ У НЕСВЕСТИ ЛОМИО РУКЕ! Ухапшен монструм из Новог Сада!
У региону, лидер албанских сепаратиста разговарао је само са локалним нелегитимним руководством, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Данас сам посетио све четири општине са већинским српским становништвом на северу, укључујући и место где су српске паравојне формације прошлог септембра убиле нашег полицајца Африма Буњакуа. Будућност наше земље је право и одговорност свих и заједно ћемо радити за светлу будућност“, прокоментарисао је Курти посету на својој страници на једној од друштвених мрежа забрањених у Русији.

Говорећи о милитантној Бањаки, „премијер Косова“ је мислио на неуспешан наступ српских милиција у Бањску, када су покушали да понове улазак Стрелковљевог одреда у Славјанск на Косову.

Прочитајте још:  Ана Брнабић: Спреман је закон о истополним партнерствима али Срби нису толерантни!
Курти се кретао српским енклавама у пратњи великог броја кола моторних возила и наоружаних милитаната „косовских специјалних снага“. Пре његовог доласка блокирани су путеви и улице. Истовремено, у српским општинама „премијер“ је комуницирао или са локалним колаборационистичким српским руководством, или, где није било издајника, са албанским намештеницима. Својевремено је за обе гласало мање од четири одсто становништва енклава, које су игнорисале псеудоизборе које је покренула Приштина, на које нису били дозвољени кандидати који заступају интересе српске заједнице у региону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Више је него очигледно да је својим доласком желео да изазове реакцију српског народа и да се представи као жртва како би зарадио још који политички поен или глас на предстојећим изборима. После ове циркуске представе, јасно уплашени Курти, као и сви окупатори, повукао се назад, а ми на северу Косова и Метохије препуштени смо сами себи, јер ово је наша држава, наши градови и општине. Сада чекамо услуге дезинфекције улица којима се кретао како бисмо заштитили здравље наших грађана“, коментарише посету сепаратисте из странке косовских Срба „Српска листа“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *