Србија поставља нове стандарде у војној иновацији: Дронови камиказе улазе у редован састав наоружања

0
србија

Foto: Novosti/Tanjug

У настојању да унапреди безбедност својих грађана и осигура мир и стабилност, Србија је предузела значајне кораке у развоју и иновацијама у области војне технологије. Као најновију меру у овом напору, Војска Србије је у своје редове увела дронове камиказа, што је потврдио председник Александар Вучић.

“Од 19. априла, дронови камиказе постају саставни део нашег наоружања”, изјавио је Вучић, наглашавајући војну иновацију и напредак који земља демонстрира у овом сегменту. Овај потез истиче Србију као регионалног лидера у области војне иновације и одражава посвећеност земље унапређењу своје одбрамбене моћи и технолошког развоја.

Употреба дронова камиказа у оружаним снагама омогућава прецизне нападе са минималним ризиком за људске животе, чиме се значајно доприноси ефикасности и сигурности војних операција. Ово такође подвлачи значај поседовања савремене војне опреме у свету где је мир и стабилност могуће очувати само снажном одбрамбеном спремношћу.

Инвестиције у војну индустрију и развој сопствених капацитета за производњу модерног наоружања су кључни за обезбеђивање независности, суверенитета, али и за подстицање технолошког напретка и економског развоја земље.

Развој и увођење дронова камиказа представљају резултат напорног рада и иновација стручњака из војне индустрије Србије. Ово је значајан корак напред у модернизацији Војске Србије и показује способност земље да самостално развија високотехнолошке војне системе, чиме се утврђује њена позиција као респектабилне војне силе у региону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *