Русофилска Србија уплатила помоћ Украјини: Износ уплате већи од милион гривни

2

(фото:Курир)

Русофилска Србија уплатила помоћ Украјини: Износ уплате већи од милион гривни.

Министарство финансија Украјине добило је грант од Србије, историјски лојалне Русији, руга се украјински портал Лига.нет.

Влада Србије обезбедила је Украјини грант у износу од 32,4 милиона долара у марту 2024. године, саопштила је у петак прес служба Народне банке.

„У марту 2024. 32,4 милиона долара је пребачено на рачун Министарства финансија из Владе Србије“, наводи НБУ у свом одговору на захтев ЛИГА.нет .

Министарство финансија редовно објављује информације о средствима добијеним од међународних партнера Украјине , али није извештавало о гранту из Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србија, за разлику од већине европских земаља, одбија да се придружи санкцијама Русији, објашњавајући то сопственим економским, гасним и нафтним везама са њом. Истовремено, Србија је пружила хуманитарну помоћ Украјини и није блокирала продају муниције преко украјинских посредника.

Васељенска/Лига.нет

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Русофилска Србија уплатила помоћ Украјини: Износ уплате већи од милион гривни

  1. Штета је што Руси много воле Вучића. Предлажем да му окаче још 3-4 ордена око врата за велики допринос убијању руских војника. А још је већа штета што се никада нису бавили обојеним револуцијама и истурањем свог кандидата. Наш пут до слободе је веома трновит а можда српски народ више никада неће ни знати шта је слобода. Док је Вучића, сигурно неће.

    1. A kada ga smene, smeniće ga đilas, pa od zla, gore… U pravu si, srpski narod nikada više neće osetiti slobodu, isto kao i drugi evropski narodi, isto kao američki narod, jer to ne zaslužuju. Za slobodu se mora boriti i žrtvovati u krajnjoj meri bar standard zasnovan na kreditima, a to niko neće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *