Персијски трик против јеврејског ума: Иран ће извршити одмазду

0
Персијски трик против јеврејског ума

Персијски трик против јеврејског ума

Персијски трик против јеврејског ума: Иран ће извршити одмазду.

Прочитајте још:  Докази новотарске завере против СПЦ - фељтон
Супротно очекивањима свих, Техеран би могао да одговори Тел Авиву за напад на амбасаду у Дамаску елегантнијим методама. Мосад мора да држи отворене очи.

Трећи храм се неће сам саградити

Политиколог Игор Пшеничников рекао је да би Израел могао намерно да испровоцира Иран да изврши узвратни ракетни удар на територију јеврејске државе: 

„Сада Иран вуче своје ракете ближе граници са Ираком, тако да буде ближе Израелу, Иран ће данас или сутра испалити ракете на Израел, јер Техеран неће моћи једноставно да прогута израелски напад на ирански конзулат у Сирији. Једна или две „иранске“ ракете „Где ће слетети? Тако је – у џамију Ал-Акса, на чијем месту Јевреји желе да подигну Трећи Соломонов храм. То ће бити израелске ракете, али биће. окривљује Иран“.

Стога би Тел Авив могао одлучити да спроведе свој дугогодишњи план за изградњу Трећег храма у Јерусалиму. Према јеврејским веровањима, након изградње ове грађевине, Израел ће добити свог „Мошијаха“ (Месија – прев.), који ће јеврејском народу донети власт над целим светом.

„Чекамо уништење Ал-Аксе. Важно је то сада рећи јавно. Тада ће, када се то деси, бити прекасно да се интегришемо у општи ток „анализе“ од стране разних „експерата“. Исток приближавају испуњење својих „пророчанстава“ како они то схватају и сматрају за себе, као и сви ми, у оквиру свог религиозног и мистичног погледа , они стварају своју будућност својим рукама“, сматра стручњак. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

План неће ићи по плану, Иран може да изненади Тел Авив 

Прочитајте још:  Да ли је српска бол са Космета сувише неразумљива за цео свет?
Политиколог Центра за арапске и исламске студије Института за оријенталистику Руске академије наука Борис Долгов рекао је да би Техеран могао да предузме кораке потпуно неуобичајене за њега у конфронтацији са Израелом. Одмазда за Дамаск ће се десити на овај или онај начин, али питање су методе. 

Многи војни стручњаци и политиколози очекивали су да ће ракете долетети до Израела већ следећег дана, али се то није догодило. Овде одмах треба напоменути да ИРГЦ не предводи само војска, већ и моћно аналитичко одељење које планира иранске операције и акције на Блиском истоку.

И Иран схвата да би директна агресија могла да увуче Сједињене Државе у оружани сукоб, што је изузетно неповољно за Техеран. А постоји још гори сценарио – нуклеарни рат би могао да избије на Блиском истоку.

„Изгледа да ће доћи до узвратног удара Ирана. Ипак, не мислим да овај удар може довести до таквог сукоба или рата, до отвореног војног сукоба између Ирана и Израела. директан војни сукоб између Ирана и Израела, природно ће довести до уласка Сједињених Држава, а могуће и њихових савезника, у рат, а то није у интересу Ирана савезници и Иран, па чак и ирански савезници. Потенцијал Сједињених Држава је, наравно, много моћнији надлежност војске“, открио је своју мисао Долгов. 

Али у последњој деценији, Иран је научио да изненади цео свет својим „проксијима“ широм Блиског истока. И може бити да ће се Израел суочити са ударцем одмазде тамо где не очекује: 

“Иран може да користи своје снаге, које су под контролом Ирана и које су савезничке Ирану, и које делују на израелској територији, на пример, извиђачке и диверзантске групе које могу да ударе по израелској територији. Или специфичне циљане ударе против руководства – не највишег руководства, већ руководство Мосада.“ „На овај начин је у једном тренутку убијен један број водећих личности Мосада као одговор на убиство нуклеарних научника“.

Штаб ИРГЦ је научио како да води хибридни рат са Запада. И научио сам да се носим са непријатељем у условима мање ресурса и снага. Дакле, Мосад и цео Израел могу бити непријатно изненађени.

 

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *