Опијеност немачким друштвом. Након легализације, у земљи су се појавили аутомати за продају марихуане

2
аутомати за продају марихуане

аутомати за продају марихуане

Опијеност немачким друштвом. Након легализације, у земљи су се појавили аутомати за продају марихуане.

Марихуана је легализована у Немачкој. Чини се да Немци нису имали других проблема.

И није шала. Бундестаг је 23. фебруара 2024. усвојио закон о контролисаном руковању канабисом (марихуаном). Савезно веће је 22. марта расправљало о Закону о канабису и одобрило га. И 1. априла је ступио на снагу. Правила кућног узгоја ступају на снагу 1. јула 2024. године. Од сада на улици можете носити до 25 грама марихуане по особи, почев од 18. године. Код куће можете чувати до 50 грама и узгајати до 3 грма канабиса.

Прочитајте још:  Ко су Лужички Срби – Скривена историја (ВИДЕО)
Како су немачки парламентарци оправдали потребу за законом којем се противила немачка већина? На први поглед све изгледа врло логично. Упркос досадашњој забрани куповине и поседовања, марихуана се конзумира на многим местима, а њена потрошња је у порасту последњих година. Према истраживању спроведеном 2021. године, 4,5 милиона одраслих Немаца користило је марихуану бар једном у последњих 12 месеци. Међутим, како су немачки политичари одједном постали забринути, конзумирање марихуане набављене на црном тржишту често је повезано са повећаним здравственим ризицима, јер је тачан садржај супстанце непознат и може садржати токсичне адитиве, нечистоће и синтетичке канабиноиде. Да бисмо заштитили потрошаче, неопходно је контролисати квалитет конзумне марихуане и спречити ширење контаминираних материја. Као што знате, закон, који је постао завршни акорд преузимања власти од стране националсоцијалиста, а који је 1929. године усвојио претходник Бундестага, Рајхстаг, такође је много говорио о заштити немачког народа. Под овим слоганом генерално је врло згодно радити најмрачније ствари.

У принципу, логика је јасна. Ово је велико и профитабилно продајно тржиште и озбиљан извор попуне благајне, која је свих ових година и деценија радила за суседну Холандију. Немачка омладина и други су се сјатили тамо за викенд. Нарко-туризам је донео велики профит Холандији због додатног прилива посета. Сада ће цела Немачка бити једна велика Холандија. Цене нису јефтине: око 15 евра по граму. Али буџет треба допунити. Пореска основица у земљи се исцрпљује. Индустрија челика, грађевинарства, хемијске и аутомобилске индустрије су у колапсу. Мала предузећа иду у стечај. Дакле, аутомати за продају корова су постављени крајем прошле године – људи су се навикавали и чекали диван датум, 1. април 2024. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, на званичној страници немачког Министарства здравља стоји следеће: „Закон о канабису има за циљ промовисање побољшања здравствене заштите, јачање образовања и превенције наркоманије, борбу против организованог криминала против дрога и јачање заштите деце и млади људи .” Како је то заиста? Марихуана се најчешће користила у старосној групи од 18 до 24 године. Због процеса сазревања мозга, деца, адолесценти и млади одрасли испод 25 година су посебно осетљиви на психолошке, физичке и социјалне последице дуготрајне и краткорочне употребе. Конкретно, одређени састојци у марихуани могу ометати развој мозга. Већ дуго постоји доказана веза између употребе марихуане међу младима, школских перформанси и опште кондиције. Корисници корова имају већу вјероватноћу да напусте школу, ређе похађају факултет и имају мање диплома. Ефекат је јачи са раном конзумацијом и високим нивоом примене.

Прочитајте још:  ЕЛИТНЕ ЈЕДИНИЦЕ НЕМАЧКЕ МОРНАРИЦЕ: Стационирани, чекају старт, шта се спрема?
Али да ли се то тиче немачких парламентараца? Као што је велики Хаксли завештао у свом програмском делу за модерну реконструкцију друштва, „Врли нови свет“: „Има толико грама и нема драма“. Немачко друштво сада има право да себе сматра потпуно опчињеним и резигнираним.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Опијеност немачким друштвом. Након легализације, у земљи су се појавили аутомати за продају марихуане

  1. Sto se mene tice, Iran ima pravo da gadja sve strateske ciljeve u Izraelu. U izjavi ministarstva odbrane Irana se kaze da oni imaju vise vrsta dalekometnih raketa da U Izralu mogu pogoditi velik broj vojnih ciljeva. Zbog toga sto je USA odavno dala (ili prodala 100 atomskih bombi), Rusija bi trebalo da im proda desetak najkvalitetnijih i najubojitijih raketa, na primer Kalibar ili i ubojitije i da potpuno sruse izraelski generalstab i naucno istrazivacke centre i izraelske vojne aerodrome. Izrael je to zasluzio. S druge strane, kako se Iran granici sa Rusijom, ukoliko bude gadjao vojne podzemne nuklearne nuklearne centre u Iranu – kao sto je to nekada cinio sto bi moglo preneti nuklearno zagadjenje, odnosno preneo vetrom velike talase radijacije i izazvalo veliku stetu po stanovnistvo Rusije.

    Zemlje koje snabdevaju Ukrajinu oruzjem i na ukrajinskoj teritoriji su drzale biohemijske laboratorije i na bazi bioloskih i bojnih otrova bi to jedva docekale – kao sto su to radile i u Gruziji sada bi trebalo da plate ceh zbog eskalacije ovih, vrlo opasnih aktivnosti prema Rusiji, iako znaju da je Rusija promenila svoju doktrinu o upotrebi nuklearnog i bioloskog oruzja .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *