Како Светитељи чују наше молитве?

0
молитве

Како Светитељи чују наше молитве? Како да знамо да је наша молитва заиста дошла до њих? Како да будете сигурни да вас је ваш небески заступник заиста чуо? Ево јасног и једноставног одговора из пера светог Теофана Затворника.

Рад таквог телеграфа је као наша молитва. Ми и свети смо као два апарата исте врсте; средина у којој пребивају свети и која окружује наше душе – то је проводник. Када се истинска молитва – срдачна – покрене у души, она по тој стихији, делујући на њу, као зрак светлости пролети до светих и каже им шта хоћемо и за шта се молимо.

Између наше молитве и њеног услишења не постоји међупростор – потребно је само да молитва иде из срца. Оно је наш телеграфски апарат за небо. А оне молитве које не иду из срца, него само из главе и са језика, не дају светлост која усходи на небо и не чују се тамо. То уосталом и није молитва, него само њен привид.

Можда то нисте приметили, али описали сте опитну потврду тога о чему говоримо. Пишете да сте се усрдно помолили и да сте се истога часа умирили, јер сте добили унутрашње уверење да ћете бити поштеђени онога што Вас је притискало; а затим се то стварно и догодило. Ето, видите да је тачно моје поређење телеграфа и срдачне молитве, која се по тој стихији невидљиво спроводи ка небу. Из Вашег срца пошао је откуцај или зрак ка небу, а по истој тој линији или истим таквим зраком са неба је до Вашег срца стигао одговор на оно што Вам је било потребно. Тако увек бива са свим молитвама које исходе из срца. Испуњавање такве молитве не уследи увек истога часа, али услишена бива одмах.

Прочитајте још:  О чудима у православном свету

Не могу довољно да се нарадујем што је тако било и са Вама. Дај Боже да Вам и чешће буде тако. Сетите се како сте се молили и увек се трудите да се молите тако, да би молитва ишла из срца и да не би била произношена (изговарана) само језиком или умом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

свети Теофан Затворник
Извор: tvrdjavaistine.wordpress.com

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *