Америка мора да зна да ако Русија победи у овом рату, светски поредак ће бити потпуно другачији!

0
америка

Михаил Подољак

„У првом случају, Америка би требало да престане да одлаже пружање помоћи Украјини“, рекао је Подољак, напомињући да ће свет бити потпуно другачији, ако Русија победи у рату.

Подољак наглашава критичну потребу да Америка преиспита своју спољнополитичку стратегију, посебно у контексту подршке Украјини. Са позивом на престанак одлагања помоћи, он упозорава на далекосежне последице руске победе у рату, наглашавајући да би такав исход драматично променио међународни поредак.

Улога од 61 милијарде долара, иако скромна у поређењу са укупним америчким војним буџетом, види се као есенцијално улагање у америчку репутацију глобалног лидера. Ова сума, мада изгледа велика, у стварности је минимална када се узму у обзир дугорочне импликације за глобалну стабилност и америчку способност да води и обликује међународне односе.

Значајна је и Подољакова констатација да тренутно велики део подршке Украјини долази не из појединачних држава, већ из Европе. Ова колективна европска иницијатива, која укључује заједничку производњу војне опреме и формирање коалиције Ф-16, представља значајан развој у контексту међународне безбедности и одбране.

Подољаков апел за америчку акцију подвлачи тензију између тренутне политике и потребе за ефикаснијом и одлучнијом подршком Украјини у суочавању са руском агресијом. У суштини, ово време одлуке за Сједињене Државе није само тест њихове спољнополитичке воље већ и испит интегритета њиховог глобалног лидерства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Софија МАрић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *