Столтенберг “спустио” Бећировића: Саопштио услове за улазак БиХ у НАТО

0

Јенс Столтенберг, Фото АП

Столтенберг “спустио” Бећировића: Саопштио услове за улазак БиХ у НАТО.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да Босна и Херцеговина може постати чланица Алијансе, али само ако буду испуњена два услова.

Он је то изјавио на конференцији за новинаре у сједишту НАТО-а 8. априла након састанка са предсједавајућим Предсједништва БиХ Денисом Бећировићем, пише Европска правда.

Столтенберг је подсјетио да је Босна и Херцеговина већ добила Акциони план за чланство, чији је циљ да земља постане чланица НАТО-а, али “постоје два услова за завршетак овог процеса”.

„Прва ствар је, наравно, да ће реформе које треба да се спроведу заиста бити проведене, стога Босна и Херцеговина мора наставити своје реформске напоре“, поручио је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Украјинци гину за вредности САД и за то не добијају помоћ Вашингтона
Међу овим реформама, генерални секретар је посебно навео јачање државних институција и јачање мултиетничког карактера оружаних снага, додајући да оне доприносе и будућем чланству БиХ у Европској унији.

“Друго је, наравно, да то (чланство у НАТО-у – прим. аут.) треба да жели народ Босне и Херцеговине и политичка власт у Босни и Херцеговини, а о томе не одлучујем ја, већ Босна и Херцеговина “, додао је Столтенберг.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/realizam:8

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *