Макрон позвао Србију да блиско координира политичке одлуке са Европском унијом

0

Француска ратна морнарица/Емануел Макрон. (Фото: predsednik.rs/pravda.rs)

Макрон позвао Србију да блиско координира политичке одлуке са Европском унијом.

Србија треба активније да сарађује у координацији спољнополитичких одлука са Европском унијом. То је изјавио француски председник Емануел Макрон на конференцији за новинаре са председником Србије Александром Вучићем.

„Србија је спремна да направи овај стратешки избор (европске интеграције – прибл. УРА.РУ), и зато морамо заједно да идемо напред како бисмо испунили своје обавезе… Важно је да земља настави да спроводи ову одлуку, посебно до ближе усаглашавању наших одлука у спољној политици“, рекао је Емануел Макрон. Директан пренос је био на страници Јелисејске палате у Х.

Шеф Француске сматра да будућност Србије треба да буде уско повезана са европском политиком. Стога он позива да се овај „избор“ потврди. И Макрон је европске интеграције Србије назвао не наметнутим процесом, већ јачањем безбедности ЕУ на континенту.

Прочитајте још:  Кад Војислав Шешељ “србује”
Вучић је у Француску стигао 7. априла. Он се нада да ће преговарати о куповини 12 нових борбених авиона Рафале. Био је заинтересован и за француске ракете ваздух-земља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пре тога је српски председник најавио претњу својој земљи. Он страхује да пријем Косова у Савет Европе прети Републици Српској ликвидацијом, а Србији обавезом да плати репарације . Вучић је такође више пута приметио да је његова земља под притиском због своје антизападне позиције у вези са санкцијама Русији, пише РТ .

Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/realizam:8

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *