Вулин: Однос према чланству такозваног Косова у Савет Европе је однос према Србији

0
вулин

Александар Вулин.

Бивши директор БИА, Александар Вулин, истакао је значај и последице напора Приштине да стекне чланство у Савету Европе. У његовим изјавама, приметан је изразит став према утицају који такви међународни маневри имају на положај Србије на глобалној арени.

Према Вулину, активности везане за чланство такозваног Косова у Савету Европе су директно уперене против интереса Србије. Он указује на то да већина чланица Европске уније, као и званичници бриселске администрације, показују подршку Приштини, свесни да њихова одлука има негативне последице за Београд.

Вулин је истакао и значај Русије као подршку Србији у овом питању, истичући да би присуство Русије у Савету Европе значајно изменило тренутну динамику и спречило напредак Приштине у овом правцу. Он наглашава да је изостанак Русије у овом телу значајно утицао на одсуство праведности за Србију у међународним односима.

“Однос према чланству такозваног Косова у Савет Европе је однос према Србији. Зато већина чланица Европске уније и сви функционери бриселске администрације гласају за такозвано Косово знајући да гласају против Србије. Упркос својим проблемима, Русија нас је подржала и овај пут. Да је Русија и даље члан Савета Европе такозвано Косово се не би помињало.Тамо где нема Русије, нема ни правде за Србију. Срби, шта вам није јасно?”, поручио је Александар Вулин коментаришући то што је Русија осудила настојање да Приштина буде примљена у Савет Европе.

Софија Марић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *