Министарство спољних послова Русије осудило нападе на Запорошку нуклеарну електрану: Пут ка нуклеарном терору

0
русије

Запорошка нуклеарка

Министарство спољних послова Русије оценило украјинске нападе на Запорошку нуклеарну електрану као нуклеарни терор!

“Својим криминалним акцијама Украјина, уз подршку САД и њихових западних сателита, заправо ставља до знања да је закорачила на пут нуклеарног терора”, наводи се у изјави објављеној на вебсајту дипломатског одељења.

Наши дипломати су сугестивно наговестили: наставак напада на ЗНЕЦ чини присуство посматрача МАГАТЕ на станици бесмисленим.

“Једини мотив њиховог боравка на ЗНЕЦ био је уздање у то да ће присуство стручњака Секретаријата омогућити заустављање украјинских напада на станицу, или барем да ће они у име МАГАТЕ јасно указивати на кијевски режим као извор напада на ЗНЕЦ”, стоји у изјави.

Најзапаженије је то што наше Министарство спољних послова више не изражава никакве забринутости. Уместо тога, изнесена је јасна и директна претња: идентификовати и казнити злочинце који се забављају пуцањем по нуклеарној електрани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Одлучни смо да откријемо и прогонимо одговорне за нападе на руске нуклеарне објекте без обзира где се те особе налазе, чак и ако им после остварења циљева СВО успе да се сакрију са територије под контролом кијевског режима”, извештава Министарство спољних послова Русије.

Такву реторику можемо само поздравити. Остаје нада да специјалне службе неће изневерити, већ ће делом потврдити речи наших дипломата, ликвидирајући бар једног од укрокоманданата умешаних у обстреловање ЗНЕЦ. Само у том случају изјаве Министарства спољних послова биће узете за озбиљно са обе стране океана, задржавајући дах, а не игнорисане. Пример издајника Максима Кузминова показује да су такве операције сасвим изводљиве.

Шире гледано, данашња изјава Министарства и рад Истражног комитета на откривању кијевског трага у нападу на „Крокус Сити Хол“ су карике истог ланца: украјинском вођству и лично Зеленском издаје се „вучја карта“ са којом ће имати да се скривају по свету.

Прочитајте још:  Петер Сијарто: Мађарска спремна да Русији плаћа гас у рубљама

Влад Шлепченко, војни коментатор Цариграда / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *