Округли сто „Србија између Истока и Запада”

0
Живела Србија

Живела Србија

Округли сто „Србија између Истока и Запада”.

Дана 18. априла 2024. године, на састанку Парламентарне скупштине Савета Европе, биће разматрано питање чланства самопроглашене Републике Косово у Савету Европе, које је већ 27. марта одобрио Политички комитет ПССЕ. ставити на гласање. Притисак Запада на Београд у сталном је порасту од децембра 2023, након ванредних парламентарних избора за Народну скупштину и текућег процеса формирања нове српске владе. Реч је о најмање два питања: косовском решењу – признавању независности Косова и пристанку на његово чланство у низу међународних организација, као и приступању антируским санкцијама.

Прочитајте још:  Ограничено кретања азиланата и миграната у Србији
Како се Београд носи са притисцима Запада? Зашто опозиција наставља да оспорава резултате децембарских избора? Када ће бити формирана влада? како ће то бити? Како ће се развијати односи Београда са Москвом и Пекингом, са Бриселом и Вашингтоном? Да ли ће Србија у средњем року моћи да одржи политику вишевекторности и балансирања у односима са Истоком и Западом?

На ова и друга питања одговориће учесници округлог стола о политици Србије у односима са Истоком и Западом, који ће се одржати 15. априла 2024. године у прес центру новинске агенције „Русија данас“. Почиње у 11:00.

Стручњаци:

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
  • директорка Центра за медитеранске студије Високе школе економије Националног истраживачког универзитета, шеф Одсека за црноморско-медитеранске студије Института Европе Руске академије наука Екатерина Ентина;
  • Истраживач, Сектор за регионалне проблеме и конфликте, ИМЕМО. ЈЕДИ. Примаков РАС Полина Соколова;
  • млађи научни сарадник Одељења за савремену историју Централне и Југоисточне Европе Института за славистику Руске академије наука Јаков Смирнов.

Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/WhatsApp-audio-2024-04-09-u-2019:b

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *