Србија ће од Француске купити ловце Рафале, који ће заменити совјетске Мигове

2

Србија ће од Француске купити ловце Рафале, који ће заменити совјетске Мигове.

Председник Србије Александар Вучић јуче је на састанку са новинарима у Паризу рекао да би у наредна два месеца са Француском могао да буде потписан уговор о куповини дванаест вишенаменских ловаца „Рафал“ француске производње. Они ће заменити совјетске авионе МиГ, које највећа војска на Балкану још увек користи.

 

Рафал је француски вишенаменски борбени авион четврте генерације који је развила француска компанија Дассаулт Авиатион и ушао је у службу француског ратног ваздухопловства 2001. године.

Прочитајте још:  ЗБОГ МИГРАНАТА ШАЉУ ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ: Армија на међи са Србијом и Грчком!
Српски председник је рекао да су релевантни договори постигнути током његове дводневне посете и састанка са француским председником Емануелом Макроном. Таква куповина би српске власти могла да кошта 3 милијарде евра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, Вучић је најавио и жељу да прошири сарадњу са француском компанијом Ербас. Србија је већ купила хеликоптере Х125М и транспортне авионе Ц-295 њихове производње.

Александар Вучић најавио је намере да после увођења санкција Русији тражи добављаче оружја међу западним земљама. Сада српска војска има известан број западног наоружања и учествује у НАТО вежбама.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Србија ће од Француске купити ловце Рафале, који ће заменити совјетске Мигове

  1. Велеиздајник Вучић на велика врата уводи Србију у НАТО који се распада, данас је и Бајден то потврдио. Полтронише хомићу Макрону јер је очигледно да га због нечега има у рукама. За време бомбардовања, окосницу НАТО авијације чинили су Ф15 и Ф16 и понеки торнадо, не рачунајући стелт и остале нуклеарне бомбардере. За рафале током 1999. скоро нико није ни чуо нити су се помињали у српским медијима. Вучић више не зна шта ради колико је огрезао у криминалу и како да сачува своју задњицу. Продао је све па и наше животе полтронишући погрешној страни која доживљава тежак суноврат. Али дугови долазе на наплату кад тад за све што је радио противно српским националним интересима. И он је сам свестан тога. Срби су убијали краљеве, премијере тако да у тој галерији олоша недостаје још понеко. Треба се само вратити у прошлост.

  2. Ружице, Ружо, Рушка,
    Штета, не видиш даље од носа.
    Политика није исто што и пијачарско наклапање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *