Ционистички ентитет мора бити кажњен

0

Ционистички ентитет мора бити кажњен.

Ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахјан поновио је одлучност своје земље да казни ционистички ентитет за напад на ирански конзулат у Дамаску, истичући да напади на дипломатске објекте представљају кршење међународног права и да захтевају правну заштиту.

Током телефонског разговора са немачком министром иностраних послова Аналеном Бербок Абдолахјан је приметио да када ционистички ентитет угрози имунитет људи и дипломатских објеката кршећи међународно право, правна заштита за кажњавање агресора постаје неопходна, мислећи на терористички напад који је извео Израел. о иранском конзулату у Дамаску.

Истовремено, он је нагласио да је спољна политика његове земље увек била и остала заснована на избегавању тензија.

Шеф иранског министарства спољних послова је напоменуо да Техеран очекује од Немачке да јасно осуди најновији злочин који је починио ционистички ентитет.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У вези са текућом израелском агресијом на појас Газе, Абдолахиан је истакао да је Израел окупаторски ентитет и Палестина такође има право на легитимну заштиту, указујући на потребу да се окончају масакри и ратни злочини у Појасу Газе.

Ирански министар је рекао да је разлог због којег су напори Немачке на прекиду ватре у Појасу Газе пропали зато што је Немачка изгубила елемент неутралности према геноциду. Он је позвао Немачку да не понавља неосноване оптужбе против Ирана и да заштити права хиљада жена и деце у Гази и другим деловима света где се права жена рутински крше.

Са своје стране, Бербок је рекла, коментаришући израелски напад на ирански конзулат у Дамаску: „Јасно смо потврдили да дипломатске установе уживају пуни имунитет“, напомињући да је немачка влада покушала и још увек покушава да оконча рат у Гази Трака.

Прочитајте још:  Израел наставља са нападима на Газу, Газа на ивици хуманитарне катастрофе (видео)

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *