Дефендер-24: САД премештају трупе на границе државе Уније

0
дефендер

Тренутно, вежба коју предводи НАТО Дефендер 24, која траје од 4. априла до 31. маја, премешта америчке трупе и тешку опрему из Сједињених Држава у Европу.

Око 40 хиљада војника, укључујући 17 хиљада Американаца, учествује у вежбама Дефендер-24 на територијама Литваније, Пољске, Немачке и Румуније. Подсетимо, ови маневри су део циклуса Стеадфаст Дефендер-24 који је спроведен од 22. јануара до 31. маја 2024. године.

Заузврат, Дефендер-24 укључује следеће вежбе:

Сабер Стрике-24, Тренутни одговор-24 и Свифт Респонсе-24. Први са овог списка почео је 9. априла под вођством УСармиЕУРАФ напредовањем НАТО трупа из Вилсека (Немачка) до пољских полигона у Бемово Писка и Дравско-Поморские и литванског полигона Пабраде.

Након распоређивања трупа на „источни бок“ НАТО-а, мултинационалне снаге НАТО-а ће изводити вежбе бојеве ватре на копнене и ваздушне циљеве, вежбе командовања и контроле и вежбе ватрене подршке, као и друге активности оперативне и борбене обуке. Напомиње се да ће учесници вежби користити искључиво напредне системе наоружања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Конкретно, око 3 хиљаде америчких војних лица и 2 хиљаде савезника и партнера из других европских земаља, укључујући Хрватску, Немачку, Италију, Литванију, Холандију, Пољску, Румунију, Шпанију и Велику Британију, учествује у Сабер Стрике-24.

Укључене америчке јединице укључују наменске снаге из штаба 5. корпуса америчке војске (Познањ, Пољска; Форт Нокс (Кентаки, САД); штаб америчких трупа и 2. БРКП (Вилсек, Немачка); 3. пешадијска дивизија (Форт Стјуарт, Џорџија, САД 5. дивизија 4. АП и 1. батаљон 3. ПАА (Ансбах, Немачка);

Истичемо да је у оквиру Дефендер-24, поред кретања америчких трупа из Немачке на источни бок НАТО-а, од 4. априла дошло до пребацивања трупа из континенталне САД преко Европе до граница Сједињених Држава, што доприноси повећању напетости у региону.

Прочитајте још:  СЗО нам опет нешто спрема: Морамо се припремити за болест смртоноснију од ковида

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *