Милановић: Пленковић да наплаћује улаз у тоалет у Бриселу

0
милановић

Зоран Милановић (EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI)

Милановић: Пленковић да наплаћује улаз у тоалет у Бриселу.

Хрватски председник Зоран Милановић позвао је данас грађане Хрватске да изађу на парламентарне изборе у среду и да гласују за, како је навео, оне који обећају да никад неће ући у коалицију са садашњим хрватским премијером Андрејом Пленковићем и Хрватском демократском заједницом (ХДЗ).

Милановић је истакао у објави на Фејсбуку да се за Хрватску грађани морају борити и да је први корак у томе скидање Пленковића и, како је навео, његових јатака са власти, а да је други корак формирање владе националног спаса.

Прочитајте још:  Случај Младић: Жртвени јарац за ратне злочине НАТО савеза почињене у Југославији
Милановић је навео да се институције у Хрватској морају ослободити од ХДЗ-а и позвао грађане да више не допуштају да им се „отима будућност“.

„Као председник Хрватске био сам брана потпуној окупацији, не само дипломатије, војске и тајних служби, него и хрватског друштва. Говорио сам и указивао на све неправде и лоповлуке, на кршења Устава и закона“, написао је Милановић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милановић је данас учествовао на обележавању 150. годишњице организованог планинарства у Хрватској у Планинарском дому у Клеку, а након пењања се обратио јавности.

„Опозиција се мало опустила и дозволили су бандитима да све покраду. Ја сам четири године пружао фини отпор, па груб отпор, па бруталан, и биће још грубље. Ако они који изађу на изборе имају смисла а разлог, Пленковић је готов, иде у Брисел да наплаћује улаз у тоалет, нека спреми сендвич“, рекао је Милановић.

Прочитајте још:  Протести у Памплони због силовања и сексуалних напада током трке са биковима
Милановић, упркос забрани Уставног суда Хрватске, кампању приводи крају као независни кандидат за будућег премијера, уз подршку коалиције окупљене око најутицајније опозиционе Социјалдемократске партије Хрватске (СДП).

Кампања уочи парламентарних избора у Хрватској у среду, овога викенда практично улази у сам финиш, с обзиром на то да ће у понедељак у поноћ ступити на снагу изборна тишина.

Изборна тишина ће трајати до среде, 17. априла, у 19 сати када ће бити затворена бирачка места. Изборни дан је нерадан, према хрватском закону.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *