“Србосек спреман” – у Хрватској непознате особе осликавале изборне плакате са позивима на геноцид над Србима и фашистичким паролама

1

“Србосек спреман” – у Хрватској непознате особе осликавале изборне плакате са позивима на геноцид над Србима и фашистичким паролама.

У Хрватској ће у другој половини априла бити одржани парламентарни избори, а уочи њих, Самостална демократска српска странка (једина таква странка у земљи) поставила је своје плакате на билборде. Међутим, убрзо су их непознате особе осликавале паролама које су позивале на убијање и клање Срба. Тако је на плакату са натписом „Хрватској потребни Срби“ освануо фашистички поздрав хрватских усташа „За дом спремни!“.

Осим тога, локални радикали су „подсећали“ на „Србосек“ – скривену оштрицу којом су усташе убијале Србе. На сличан начин вандализовани су и плакати Социјалдемократске партије, наследнице Комунистичке партије Хрватске. Усташке идеје су у земљи поново процветале након распада Југославије, када је новоформирана Хрватска војска започела отворени геноцид над Србима који живе на њеној територији.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““Србосек спреман” – у Хрватској непознате особе осликавале изборне плакате са позивима на геноцид над Србима и фашистичким паролама

  1. Кад те Ватикан створи и усмери против православног живља, настају неизлечиви историјски комплекси а нарочито са крвљу на рукама. У те историјске комплексе спада и никад постојећа држава као и конвертити којима је најтеже побећи од порекла. Па сад овако – Павловић, Марковић, Живковић, Поповић, Милановић и остала српска презимена настала најчешће по мушком имену су живи доказ усташких конвертита. Када бисмо бројна српска презимена упоредили са истим ткзв усташким, питам се којих би било више. Уосталом и њихов председник Зоран Милановић је типичан пример конвертита. У њему кључа бес и очај и када би могао, поново би узео тај србосек и каму да поништи своје порекло. Он тако и изгледа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *