Може ли Израел да издржи иранске нападе дроновима и ракетама?

0
израел

Иако Израел има развијен систем ваздушне одбране, вероватно би имао тешкоћа у одбијању учесталих напада иранских дронова и ракета, изјавила је за Спутњик  пуковница америчких ваздухопловних снага, Карен Квијатковски.

„Дронови и ракете који се лансирају према Израелу су управо оно за шта је намењен систем ‘Гвоздена купола’, који има стопу успеха од 90% – што значи да десет посто прође. Међутим, проблем представља цена и расположивост ракета које се користе за пресретање ових ваздушних пројектила. Свака ракета система ‘Гвоздена купола’ кошта скоро 50 хиљада долара, а њихов број није неограничен. Због тога ће Израел у неком тренутку морати да одлучи како да стави крај нападима.“

„Ово би могло довести до интензивнијег сукоба или до покретања преговора и дипломатских акција, у вези са Газом, али и са другим суседима,” додала је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ставови суседа Израела нису настројени према преговорима, већина сматра да Израел заслужује казну због својих поступака у Гази, на Западној обали, као и због агресивних акција у Либану и Сирији. Израел је данас ослабљен, и чини се да су све стране свесне да се сада пружа необична прилика да га озбиљно угрозе.”

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *