Антонов: САД су Украјину претвориле у полигон за спровођење војно-биолошких програма

0
Анатолиј Антонов

Анатолиј Антонов

Антонов: САД су Украјину претвориле у полигон за спровођење војно-биолошких програма.

Прочитајте још:  Француски фармери који протестују бацају стајњак по градовима
Сједињеним Државама није непријатно што су уништиле архитектуру контроле наоружања, разоружања и непролиферације (АЦРН), претварајући Украјину у полигон за незакониту примену војно-биолошких програма. Ово је изјавио руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов, одговарајући на питање медија у вези са објављивањем извештаја Стејт департмента о усклађености земаља са споразумима у области ЦВРН.

„Сједињене Државе нису нимало посрамљене чињеницом да су оне практично потпуно уништиле архитектуру КВРН која је грађена деценијама, чији су стубови били Уговор о АБМ, ИНФ уговор и Отворено небо. Јавна тајна је континуирано кршење НПТ-а кроз складиштење америчког тактичког нуклеарног оружја у Европи“, рекао је Антонов, а цитирала прес служба руске дипломатске мисије.

„Украјину је Пентагон потпуно претворио у полигон за илегалну имплементацију војно-биолошких програма. Непредвидљивост расте у азијско-пацифичком региону у светлу дестабилизујућих планова које је објавила америчка војска да тамо распореди ракете средњег и краћег домета до краја 2024. године. Деструктивни утицај Сједињених Држава протеже се и на свемир“, приметио је руски амбасадор, истичући да „овдашњи стратези покушавају да оптуже Русију да намерава да постави нуклеарно оружје у свемир како би оправдала сопствене војне планове у орбити“.

Прочитајте још:  Патрушев потврдио учешће Запада у стварању кијевске „прљаве бомбе“
Према речима Антонова, „Вашингтон се из године у годину позиционира као беспрекорни чувар „слова и духа“ свих кључних споразума о ЦВРН-у“. „Он преузима на себе храброст да даје „оцене“ другима на менторски начин. Нарочито они који су се „усудили“ да чврсто бране своје суверене интересе у области националне безбедности“, нагласио је руски амбасадор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *