Водећи стручњак за холокауст: ‘У Сребреници није било геноцида’

0
сребренице

Сребреница (Фото: Flickr/Steffen Emrich)

Водећи стручњак за холокауст: ‘У Сребреници није било геноцида’.

Израелски историчар, шеф јерусалимског огранка Центра Симон Визентал Ефраим Зуроф рекао је за ТВ Н1 да се термин „геноцид” у вези са догађајима у Сребреници користи у политичке сврхе.

Он је напоменуо да Генерална скупштина УН, где је Запад иницирао разматрање резолуције о лажном „геноциду у Сребреници“, није овлашћена да утврђује да ли је било геноцида, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Првобитна дефиниција појма геноцид је покушај уништења читавог народа. Ово није оно што се догодило у Сребреници, оно што се тамо догодило може се највише квалификовати као ратни злочин“, рекао је Зуроф.

Прочитајте још:  Ниже цене горива у Хрватској и Црној Гори
Директор Центра Симон Визентал сматра да је највећи проблем то што Генерална скупштина УН није тело које има надлежност да дефинише шта је геноцид.

„То су људи који представљају одређене земље, баве се политиком и понекад гласају не за истину, већ у име политике… Они желе да представе ситуацију у најгорем светлу, горем од холокауста. Дакле, они ће тврдити да је, на пример, извршен геноцид на Косову, али да ли је то тачно? Не, то није истина. Они вриште о геноциду и надамо се да их неће подржати довољно земаља јер је то из политичких разлога, а не ради истине“, рекао је један водећи стручњак за холокауст.

Прочитајте још:  Ви гласате, ми бирамо ко ће у Скупштину
Запад планира да у првим данима маја организује у УН усвајање резолуције о лажном „геноциду у Сребреници“ како би се Република Српска елиминисала као „геноцидни ентитет“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према лажном миту о „геноциду у Сребреници” који су измислили амерички политички стратези, у једном дану, 11. јула 1995. године, Срби су наводно убили „осам хиљада муслиманских дјечака и мушкараца”. Наиме, војници РС су стрељали од 200 до 400 заробљених исламиста који су од 1992. до 1995. године у Подрињу поклали више од три хиљаде Срба, а претходно су из града евакуисали жене, децу и старце.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *