Блокирани аутобуси са Косова и Метохије: Одговор Србије на гласање у ПС Савета Европе?

4

Depositphotos/alexeynovikov

Секретар Канцеларије за везу Приштине у Београду Фатмир Хаџоли тврди је да је више од 300 грађана такозваног Косова “заглављено” у Србији на граничном прелазу са Хрватском, додајући да је овај, како каже, “апсурдан потез српске власти”, знак одмазде због гласања у Парламентарној скупштини Савета Европе, преноси “Албанијан пост”.

“У знак освете и као одраз апсурдне нервозе због гласања у Парламентарној скупштини Савета Европе за чланство Републике Косово у овој међународној институцији, гранични органи Србије на прелазу Србија-Хрватска, од поноћи блокирају најмање четири аутобуса који превозе грађане Косова”, објавио је Хаџоли на платформи Икс.

Хаџоли, између осталог, тврди и да су српске власти одузеле пасоше и путне исправе грађанима тзв. Косова, називајући то “флагрантним кршењем” споразума постигнутих у оквиру дијалога за нормализацију односа Београда и Приштине о слободи кретања и међусобног признавања докумената.

“Блокирање преко 300 грађана је флагрантно кршење не само Бриселских споразума, већ и универзалних људских права загарантованих свим међународним конвенцијама. Само ауторитарни режими блокирају путнике из других земаља уз образложење ‘ово је наредба из Београда'”, нагласио је он и додао да ће кренути ка прелазу Батровци, да би дао подршку “својим сународницима”.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Блокирани аутобуси са Косова и Метохије: Одговор Србије на гласање у ПС Савета Европе?

    1. Ma jok, svakog čuda za tri dana (obično manje) dosta. Imamo li mi vladu koja nas lagano cedi i uvlači u predaju, ili ne? Svakako imamo, evropski put nema alternativu (za nato put će se čuti kasnije, još nije vreme, nismo dovoljno obareni ).

  1. Све је то договор са Вучићем. Вучић ништа не ради без одобрења сподобе Хила, тако да је и ово са шиптарским аутобусима фарса. НАТО авиони слободно прелећу ваздрушно небо Србије а знају све, баш све. Кобојаги извиђају. Српски непријатељи са запада нису у стању да доакају Русији па се окомили као и увек на Србе уз помоћ Вучића и банде квислинга. НАТО се спрема да поново бомбардује Србију али овог пута ће то бити жешће. Сачекаће прво да сви мафијаши и криминалци тј. квислинзи напусте земљу а онда ће опет на дугмиће да нас убијају. Не постоји други начин да “преваспитају” прави српски народ. Нека нам је бог у помоћи!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *