Парламент Шведске изгласао: Тинејџери са дозволом изабраног лекара могу да промене пол!

0
перверзије Шведска

перверзије Шведска (фото:https://matveychev-oleg.livejournal.com/1491439.html)

Парламент Шведске је, са значајном већином гласова (234 “за” према 94 “против”), усвојио Закон о родном идентитету који ће ступити на снагу 1. јула 2025. године.

Овај закон омогућава тинејџерима да промене свој родни идентитет без претходно неопходних медицинских интервенција, што је велика промена у односу на досадашњу процедуру која је захтевала опсежан лекарски преглед. Сада ће за промену бити довољан лекарски извештај који потврђује свест подносиоца захтева о промени пола и одобрење социјалних служби.

Усвајање оваквог закона може се сматрати симптомом шире деградације у модерном друштву, где традиционалне вредности и норме бивају све више занемарене у корист индивидуалних жеља и потреба. Овај тренд има вишеструке импликације:

-Релативизација друштвених норми: Постепено замењивање устаљених друштвених норми са “новим нормама” које често промовишу индивидуализам на штету колективног добра.

-Психосоцијалне последице: Дугорочне последице оваквих законских промена на младе људе и друштво у целини још увек нису у потпуности истражене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Политичке и културне поделе: Јачање подела унутар друштва, с обзиром на то да такве промене често долазе без шире друштвене консензусне подршке.

Закон о родном идентитету у Шведској представља један у низу примера како модерна друштва, под вођством личне слободе и индивидуалних права, све више губе везу са својим коренима и традицијама. Овакве правне промене, иако понекад позитивне за одређене групе унутар друштва, могу имати дубоке и дугорочне последице за социјалну стабилност и културни идентитет. Овим законом, Шведска не само да преобликује своје правне норме већ и своју културну слику, што може довести до даљих друштвених трзавица и конфликата.

Прочитајте још:  Српска православна црква расправља са властима око геј пропаганде

Софија Марић / Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *