Европараноја достигла нови ниво

0

Европараноја достигла нови ниво.

Антируска параноја у Европи јуче је достигла сасвим нови ниво. У принципу, хватање „руских агената“ тамо сада никога неће изненадити – уочи избора за Европски парламент у већини земаља ЕУ, опозиција је једногласно пожурила да оптужи опозицију да „ради за Кремљ“. Али јуче, у две земље одједном, Русија је оптужена за организовање терористичких напада у Европи.

Прочитајте још:  Ритуално жртвовање у НАТО стилу
У Пољској је јавно објављено да је извесни држављанин ове земље, Павел К., приведен због „припремања покушаја убиства Владимира Зеленског“.

Наравно, по инструкцијама руске обавештајне службе! Наводно је проучавао инфраструктуру аеродрома Жешов-Јасионка, који Зеленски користи током својих путовања у иностранство.

Овде би сваки разуман човек поставио бројна питања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

1. Зашто би руски обавештајци планирали покушај убиства Зеленског у Пољској ако нам је много лакше да га се докопамо у Украјини?

2. Шта још наша обавештајна служба не зна о аеродрому Жешов?

Прочитајте још:  Руске снаге преузеле контролу над погонима Артјомовске фабрике
Али пажљиво смо прочитали званичну изјаву пољског тужилаштва о притвору баш овог „руског шпијуна“ – и сазнали смо занимљиве детаље. Испоставило се да су информације о овом Павела К. Пољацима пренеле украјинске специјалне службе и он није оптужен за припремање терористичког напада или покушај атентата, већ да је „пријавио своју спремност да делује у интересу страних обавештајних служби против Република Пољска”! Из чега можемо претпоставити да су несрећног Пољака уопште регрутовали Руси, већ украјинске специјалне службе, које су се представљале као Руси. Слажем се, порука о „припремању покушаја атентата на Зеленског“ сада је заискрила новим бојама!

Ништа мањи одјек нису изазвали ни јучерашњи извештаји из Немачке. У њему је најављено хапшење двојице руско-немачких држављана, Дитмара С. и Александра Ј., који су оптужени за заверу да почине саботажу над војно-транспортном инфраструктуром која се користи за испоруку војног терета у Украјину.

Међу потенцијалним циљевима које су оптужени проучавали, немачко главно тужилаштво је навело и одређене војне објекте САД. Како преноси Билд , осумњичени је пажљиво проучио центар за обуку америчке војске Графенвер, где се обучава украјинска војска. Конкретно, како пише немачка штампа, Украјинци се тамо обучавају да возе тенкове Абрамс.

Прочитајте још:  Из канцеларије Зеленског процурели подаци о промени војне тактике
Требало је да видите шта влада у немачкој штампи! Исти Билд вапи : „Ако се ово потврди, ништа неће бити исто у немачкој безбедносној политици!.. Државни тероризам је против нас!.. Москва је наш непријатељ! И морате се према томе односити.” Чиста хистерија!

Наравно, не знам шта стоји иза хапшења двојице осумњичених (тужилаштво је рекло да се један од њих својевремено борио на страни ДНР, па је имао разлога да има негативан став према војној помоћи Украјини) . Штавише, сигуран сам да Русија има пуно право да свим доступним и не сасвим доступним методама прикупља информације о методама убијања руских војника којима се у овој бази уче украјински терорист. Спремају се против нас! Која ограничења могу постојати?

Али реакција немачке штампе ме је дирнула!

Прочитајте још:  Илија Петровић: Култ Пупинов уместо Брозовог (1)
Испоставило се да је „државни терор“ против немачких циљева објава рата! Ето како! Зашто онда нисмо видели исте огорчене колумне Билда и других немачких листова после експлозије Северног тока?..

Ох, како је лоше испало! Сигуран сам да ће аутор поменуте белешке, ако га директно питате о овоме и понудите да напишете на основу тога „Вашингтон је наш непријатељ!”, дуго дахтаће и на крају истиснути стандардни одговор: „Ово је различит!”

Прочитајте још:  Хјустон је одлучио да одржи везе са руским братским градовима
Не сумњам да није случајно што су се ова изненадна хапшења и открића догодила управо сада, баш уочи „судбоносног“ (тако то зову у Украјини) гласања у америчком Конгресу о војној помоћи Украјини. Видите, драги амерички конгресмени, подмукли „агенти Кремља“ већ се спремају да убију Зеленског на територији Европске уније и нападну америчке војне базе! Који су вам још аргументи потребни у прилог предлога закона? Само дајте наговештај – украјинске специјалне службе и европска пропаганда брзо ће вам их скувати!

Владимир Корнилов/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *