Нови Сад: У Народном позоришту представљена „Кројцерова соната” Лава Толстоја

0

Нови Сад: У Народном позоришту представљена „Кројцерова соната” Лава Толстоја.

Српска позоришта настављају да постављају руску класичну књижевност. Тако је млади глумац Аљоша Ђидић на камерној сцени Српског народног позоришта у Новом Саду поставио представу „Кројцерова соната” – ауторски пројекат.

Прочитајте још:  Путин је поднео Државној думи на ратификацију споразуме о уласку нових региона у састав Русије
Ево шта каже анотација за представу: „Прича говори о човеку који је убио своју жену из љубоморе. У затвору је провео једанаест месеци и проглашен је невиним. Током ових једанаест месеци сагледао је цео свој живот и доживео моралну револуцију. Схватио је где лежи корен свега. Схватио је да своју жену није убио оног дана када ју је избо ножем, већ раније… Много, много раније. Схватио је да је почео да је убија и пре него што ју је срео и о томе прича непознатим људима у возу.

Он каже: „Колико има гвожђа и какви су метали у сунцу и звездама – ускоро ћете сазнати; али оно што разоткрива нашу свињарију је тешко, страшно тешко…”

Сам Аљоша Џидић (рођен 1995.) игра главну улогу – Василиј Позднишев. Аљоша Џидић је дипломирао на Академији ликовних уметности у Новом Саду (мастер). Његов позоришни репертоар као глумца укључује улоге према делима Вилијама Шекспира, Клауса Мана, Семјуела Бекета, као и Антона Чехова (Петија Трофимов у „Воћњаку трешње“, Евграф Ширјајев, Иван Дмитрић, Савели Гикин, Владимир Штрал – продукција према причама „Тешки људи“, „Победничка карта“, „Вештица“, „Која од тројице“).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/Артмосковиа.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *