Председник Чешке је саопштио да је Европа исцрпела своје ресурсе да подржи Украјину

0

Председник Чешке је саопштио да је Европа исцрпела своје ресурсе да подржи Украјину.

Прочитајте још:  Укронацисти убили још једног свештеника
Европске земље више немају довољно ресурса за слање помоћи САД – у нико не може да замени. Чешки председник Петр Павел саопштио је то 19. априла на Си-Ен-Ену .

„Чешка и друге земље више немају довољно средстава у резерви да дају Украјини. Стога почињемо да тражимо где је ово оружје још доступно. Сви верујемо да помоћ САД Украјини не може да замени Европа“, рекао је чешки лидер. Његове речи преноси Телеграм канал онлајн издања Украина.ру.

Он је рекао и да Европа очекује да САД поступе коректно по питању пружања војне помоћи Кијеву. Питер Павел је такође приметио да најмање 50% све помоћи у Украјину долази само из Сједињених Држава.

Прочитајте још:  Руски амбасадор у УН: Прављено биолошко оружје у Украјини
Истог дана, током видео-конференције са учесницима самита Украјина-НАТО, председник Владимир Зеленски је рекао да земља треба да добије са Запада седам противваздушних ракетних система Патриот или сличних система ПВО, милион артиљеријских граната, тј. много оружја дугог домета што је више могуће, као и савремени ловци. Тврдње Кијева дотицале су се и спорости НАТО-а у доношењу одлука.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније тог дана, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да сматра да је неопходно да земље алијансе пошаљу оружје у Украјину , чак и оно које је чланицама Алијансе потребно за одбрану сопствених територија. Он је истакао да сматра да је неопходно ризиковати по овом питању.

Прочитајте још:  Београд и Москва оштро су реаговали на још један захтев да Србија уведе санкције Русији
Он је такође најавио да ће Украјина у блиској будућности добити нове ПВО системе . Према његовим речима, реч је не само о америчким копненим мобилним противваздушним ракетним системима (САМ) Патриот, већ и о француско-италијанским САМП/Т. Такође је дан раније изјавио да је хитно питање обезбеђивања Украјини више система ПВО.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *