Србија почела да приводи шиптарске екстремисте

0
Србија почела да приводи шиптарске екстремисте.

Србија почела да приводи шиптарске екстремисте.

Србија почела да приводи шиптарске екстремисте.

На граници са Хрватском српски граничари почели су да више сати задржавају аутобусе и аутомобиле са косовским Албанцима тражећи међу њима злочинце одговорне за репресију над српским становништвом Косова. Конкретно, ухапшено је пет милитаната „косовске полиције“ , јавља дописник ПолитНавигатора.

Српски гранични полицајци су претходног дана на граници са Хрватском привели око три стотине косовских Албанаца који су преко српске територије желели да уђу у ЕУ. Такође, на пунктовима Јариње, Мердаре и Бела земља приведено је десет милитаната такозване „косовске полиције“, који су одлучили да одјахају у Европу, међу којима је и српски сарадник, заменик директора „полиције Р. Косово”, Србин Дејан Јанковић. Он и још пет “полицајаца” ухапшени су на 48 сати, док су преостали представници илегалних група пуштени.

„Забринути смо због последњег инцидента у којем су српске власти привеле господина Јанковића. Ово питање ме посебно брине јер га познајемо дуги низ година, а такође смо помогли да се српска заједница интегрише у Косовску полицију, без обзира на етничку припадност и улогу коју су у њој играли и играју“, рекао је амерички „амбасадор“ на Косову Џефри. Јовениер.

Прочитајте још:  ПРЕВРНУО СЕ АУТОБУС ИЗ СРБИЈЕ У МАЂАРСКОЈ: Тешка саобраћајна несрећа - ватрогасци извлаче повређене, има и деце
Истовремено, Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да је Јанковићу одређено задржавање до 48 сати ради утврђивања чињеница и неопходне провере у вези са безбедношћу Републике Србије.

„Нико из међународне заједнице дуги низ година није реаговао на све што ради Аљбин Курти, на лош третман људи, мислим да ће сада поздравити наше поступке. Супер! Они наводно имају свој такозвани уставни систем, па ми имамо прави уставни систем, јер смо међународно призната држава, па очекујем похвале међународне заједнице, како за наше службенике МУП-а, тако и за нашег тужилаштва и свих релевантних институција““, – реаговала је не без сарказма председница Народне скупштине Србије Ана Брнабић на изјаве Жовенијеа и других посланика.

Васељенска/Политнавигатор

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *